Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Повітряна Тривога Житомир

Під час повітряних тривог українцям дозволили перебувати в укриттях з домашніми тваринами

В Україні офіційно дозволили перебувати в укриттях з домашніми тваринами. Згідно з повідомленням Департаменту комунікації МВС України, тепер дозволено брати домашніх улюбленців до об’єктів цивільного захисту під час повітряної тривоги, за умови, що власники забезпечать безпеку оточуючих та майна. Проте, власники тварин зобов’язані дотримуватися певних правил, таких як нагляд за твариною, створення необхідних умов відповідно до її потреб, дотримання санітарно-гігієнічних вимог і ветеринарних норм. Крім того, небезпечні тварини повинні бути на повідку, а собаки, які належать до переліку небезпечних порід, обов’язково повинні мати намордники. Уряд також запустив Єдиний державний реєстр домашніх тварин, який містить інформацію про кількість тварин в Україні, вакцинацію, ветеринарний паспорт та дані про власників. Такі новини важливі для всіх власників домашніх тварин та закличуть до відповідального та безпечного ставлення до них.

В Україні офіційно дозволили перебувати в укриттях з домашніми тваринами.

Про це 26 січня інформує Департамент комунікації МВС України.

«Відтепер в Україні дозволено брати домашніх улюбленців до об’єктів цивільного захисту під час повітряної тривоги. Це можливо за умови, якщо власники тварин забезпечать безпеку оточуючих та майна», – йдеться у повідомленні.

Також власник зобов’язаний:

  • здійснювати постійний нагляд за твариною;
  • забезпечити необхідні умови, що відповідають біологічним, видовим та індивідуальним особливостям домашньої тварини;
  • дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог і ветеринарних норм.

Домашні тварини, які можуть становити небезпеку для життя чи здоров’я людини, мають бути на повідку. Собаки, породи яких належать до переліку небезпечних, обов’язково мають бути у намордниках.

Нагадаємо, 3 листопада пресслужба Міністерства цифрової трансформації України інформувала, що Уряд ухвалив постанову про запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів. У ньому міститиметься інформація про кількість тварин в Україні, наявність вакцинації, дані ветеринарного паспорта та інформація про власника чи утримувача.

Як повідомляв Житомир.info, у січня 2023 року журналісти показали у фоторепортажі, як житомиряни вигулюють своїх улюбленців взимку. Одна з господинь розповіла, що плете власноруч светри для себе та свого песика, щоб взимку було не лише тепло, але й гарно. А інший чоловік поділився, що купує для своєї улюблениці вживаний дитячий одяг, адже, на його думку, так і економніше, і екологічніше, і практичніше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram

Джерело: zhitomir.info

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.