Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Спорт

Спортивні новини тижня

Цей тиждень був насичений яскравими спортивними подіями, які викликали захоплення у фанатів по всьому світу. Від запеклих футбольних баталій до грандіозних тенісних турнірів, кожен знайшов щось для себе.

Цього тижня у світі спорту було багато емоційних моментів і важливих подій. Давайте поглянемо на найбільш значущі моменти.

Бій Усика з Ф’юрі перенесли на наступний рік

Зустріч Усика та Ф’юрі відкладена до наступного року: очікується оголошення дати бою. Поєдинок за титул абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі було перенесено на наступний рік, причому офіційну дату планують оголосити вже наступного тижня. Промоутер Усика, Олександр Краснюк, поділився цією інформацією в інтерв’ю для ІFL TV.

“Усик не буде боксувати 23 грудня. Замість цього, бій було перенесено на початок 2024 року, і ми встигнемо все зробити. Зараз Олександр зайнятий зйомками промо для майбутнього бою і скоро повернеться до свого тренувального табору в Іспанії. Я думаю, що наступного тижня буде зроблено оголошення. Так що до того часу я не можу нічого конкретного сказати”, – зазначив Краснюк.

Варто згадати, що спочатку бій планувався на 23 грудня поточного року.

Олександр Шовковський став тренером “Динамо”

Олександр Шовковський призначений тренером “Динамо”. Довголітній воротар “Динамо”, Олександр Шовковський, тепер виконуватиме обов’язки головного тренера клубу, готуючи команду до майбутніх зустрічей в українській Прем’єр-лізі, посилаючись на офіційну інформацію від ФК “Динамо”.

Після невдалого виступу проти “Шахтаря” (0:1) в рамках національного чемпіонату, румунський тренер Мірча Луческу подав у відставку з посади керманича “Динамо”. На наступний день після матчу, команда та адміністративний склад зібралися на базі в Віті-Литовській, де президент клубу Ігор Суркіс висловив вдячність Луческу, який також був присутній, та офіційно представив Шовковського як нового тимчасового тренера.

Президент клубу також провів бесіду з гравцями та тренерським штабом, підкресливши, що клуб не змінює своєї головної мети – завоювати чемпіонський титул України.

У тренерському штабі Шовковського працюватимуть Еміль Карас, Олег Гусєв та Михайло Михайлов.

Шовковський вже мав досвід виконання обов’язків головного тренера “Динамо” на тимчасовій основі в кінці минулого сезону, коли Мірча Луческу був відсутній через операцію на нозі.

Відбір на Олімпіаду-2026: стали відомі перші суперники збірної України з хокею

Збірна України з хокею визначила своїх перших опонентів на шляху до Олімпіади 2026. У третьому раунді кваліфікації українці зіграють проти команд Південної Кореї та Польщі, а ім’я четвертого суперника буде оголошено пізніше, після завершення другого раунду змагань, який заплановано на грудень 2023 року. Цю інформацію надала Міжнародна федерація хокею.

Українська хокейна збірна розпочне свій шлях у кваліфікації до Зимових Олімпійських Ігор 2026 року з третього раунду, де вже відомі два з трьох суперників. Четвертий учасник квартету буде визначений за результатами попереднього етапу.

Тільки одна команда з цієї групи зможе пробитися до фінального раунду кваліфікації, де вже чекає ще один груповий етап. Переможці цих квартетів отримають прямі путівки на Олімпійські ігри, які пройдуть у Мілані.

За три роки до старту Олімпіади, хокейні чиновники включили збірні Білорусі та Росії до переліку потенційних учасників Ігор 2026 року. Російська збірна опинилася в групі С, де її можливими суперниками є збірна США та два переможці кваліфікаційних раундів. Збірна Білорусі увійшла до групи D, де її чекають зустрічі зі Словаччиною та Казахстаном.

Ліонель Мессі став володарем рекордного восьмого “Золотого м’яча”

Ліонель Мессі отримав свій восьмий “Золотий м’яч”, встановивши новий рекорд. Аргентинський футболіст, який зараз виступає за Інтер Маямі, додав до своєї вражаючої колекції ще одну престижну нагороду, підтвердивши свій статус найкращого футболіста планети. Його ключова роль у перемозі Аргентини на світовій арені, зокрема на Чемпіонаті світу в Катарі, була відзначена цією нагородою.

Церемонія вручення 67-го “Золотого м’яча” відбулася в театрі Шатле в Парижі.

Мессі вже отримував цю нагороду в 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 та 2021 роках.

Інші нагороджені France Football:

  • Найкращий молодий футболіст: Джуд Беллінгем, півзахисник мадридського “Реалу” та збірної Англії;
  • Найкращий бомбардир: Ерлінг Голанд, нападник “Манчестер Сіті” та збірної Норвегії;
  • Найкращий голкіпер: Еміліано Мартінес з “Астон Вілли” та збірної Аргентини;
  • Найкращий клуб (чоловіки): “Манчестер Сіті”;
  • Найкращий клуб (жінки): “Барселона”.

Вінісіус Жуніор з “Реалу” Мадрид отримав приз імені Сократеса за гуманітарну діяльність, зокрема за його внесок у Vini Jr Institute, що підтримує освіту для малозабезпечених студентів.

Айтана Бонматі зі збірної Іспанії та “Барселони” була визнана найкращою футболісткою світу та отримала “Золотий м’яч”, після того як її національна команда здобула чемпіонський титул у 2023 році.

Попри допуск спортсменів з білорусі та рф Україна виступить на ЧЄ з дзюдо, але без Білодід

Незважаючи на участь атлетів з Росії та Білорусі, Україна братиме участь у Чемпіонаті Європи з дзюдо, хоча без Дар’ї Білодід. Українська федерація дзюдо підтвердила участь національної команди в змаганнях, які пройдуть у Франції, незважаючи на дозвіл російським та білоруським спортсменам виступати під нейтральним прапором.

“Українська федерація дзюдо оголосила про участь національної команди в Чемпіонаті Європи серед чоловіків та жінок, який відбудеться з 3 по 5 листопада у Монпельє, Франція,” – зазначено у заяві ФДУ.

Українська дзюдо команда візьме участь у Чемпіонаті Європи в Монпельє, незважаючи на допуск російських та білоруських атлетів. ФДУ висловила своє невдоволення, наголошуючи на неодноразових зверненнях до міжнародних дзюдо організацій з проханням не допускати спортсменів з цих країн до змагань через їхню причетність до військових структур та підтримку війни проти України. Проте, з огляду на ризик втрати кваліфікації на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі, ФДУ вирішила взяти участь у чемпіонаті.

Склад української збірної на Чемпіонат Європи 2023:

Чоловіки:

  • 60 кг – Артем Лесюк, Дільшот Халматов;
  • 66 кг – Богдан Ядов;
  • 81 кг – Михайло Свідрак;
  • 100 кг – Антон Савицький;
  • 100+ кг – Євгеній Балевський.

Жінки:

  • 63 кг – Юлія Гребеножко;
  • 78 кг – Єлизавета Литвиненко, Юлія Курченко;
  • 78+ кг – Руслана Булавіна, Христина Гоман.

Однак, Дар’я Білодід, бронзова призерка Олімпійських ігор 2020 року, не входить до складу через травму, як пояснив тренер національної команди Віталій Дуброва.

Українець переміг на Всесвітніх Іграх з армрестлінгу у Саудівській Аравії

Спортсмен з Кривого Рогу, Олег Михайленко, завоював золоту медаль на Міжнародних змаганнях з армрестлінгу в Саудівській Аравії. Про цей триумф повідомив керівник Ради оборони міста Олександр Вілкул через свій Telegram-канал.

Михайленко виборов перше місце у категорії понад 110 кг, використовуючи праву руку, та здобув срібло, змагаючись лівою рукою. Його тренером є Сергій Карачун, який має звання заслуженого тренера України.

За інформацією від Федерації армрестлінгу України, національна збірна в цілому привезла додому 14 медалей з цих ігор, включаючи п’ять золотих, шість срібних та три бронзові нагороди.

Українська тенісистка Дар’я Снігур виграла другий тенісний турнір цьогоріч

Українська тенісистка Дар’я Снігур здобула свою другу перемогу в турнірах цього року, обігравши Мону Бартель з Німеччини у фіналі серії ITF, що проходив у Глазго, Шотландія.

У вирішальній грі проти Бартель, Снігур демонструвала високий рівень гри, здобувши перемогу за одну годину у двох сетах з однаковим рахунком 6:4.

Цей триумф став для Снігур другим великим успіхом у 2023 році, додавши до її попередньої перемоги на турнірі ITF у Віторії-Гастейс в Іспанії, який відбувся у липні.

FAVBET підтримує розвиток жіночого спорту

FAVBET, визначна українська компанія у сфері iGaming, продовжує свою місію підтримки та розвитку жіночого спорту в Україні, взявши на себе роль офіційного партнера жіночої футбольної команди ФК “Кривбас”. Це партнерство є частиною ширшої ініціативи компанії, яка прагне не лише популяризувати спортивні досягнення серед жінок, але й створити більше можливостей для жіночих спортсменок на національному рівні.

У рамках своєї стратегії, FAVBET нещодавно підписала спонсорські контракти з двома видатними українськими спортсменками, які стали амбасадорами бренду. Дар’я Білодід, яка є наймолодшою чемпіонкою світу з дзюдо в історії, багаторазовою чемпіонкою України, чемпіонкою Європи та бронзовою призеркою Олімпійських Ігор в Токіо, тепер буде співпрацювати з FAVBET. Її залучення до бренду не лише підвищить увагу до її особистих досягнень, але й допоможе втілити соціальні проєкти, спрямовані на підтримку різноманітності та розвитку жіночого спорту.

Юлія Герасимова, відома волейболістка, яка має досвід гри за національну збірну України та перемогу в Євролізі 2017 року, також приєдналася до команди FAVBET як амбасадор. Її популярність у соціальних мережах, зокрема завдяки вірусному відео з танцем, яке надихало її команду під час змагань, допоможе залучити нових прихильників до волейболу та надихне молодь на заняття спортом.

Обидві спортсменки, які тепер є обличчями FAVBET, відіграють ключову роль у надиханні молодих українських дівчат та жінок досягати успіхів у спорті та інших сферах життя. Їхній приклад демонструє, що з вірою в себе та підтримкою можна досягати високих результатів.

Денис Якимов, керівник відділу спортивного маркетингу FAVBET, підкреслює, що підписання контрактів з цими видатними спортсменками є значущим кроком для компанії. Він вірить, що жіночий спорт має великий потенціал і потребує більшої підтримки, а співпраця з Білодід та Герасимовою відкриє нові можливості для розвитку жіночого спорту в Україні.

Висновок

Спорт завжди був джерелом натхнення та емоцій для багатьох з нас. Цей тиждень не став винятком, подарувавши нам незабутні моменти та історичні досягнення. Ми з нетерпінням чекаємо наступних подій та змагань, які продовжать радувати нас своєю непередбачуваністю та красою.