Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Україна

Найпопулярніші книги, які українці найчастіше купували у 2023 році : НОВОСТИ УКРАИНЫ

Українці найчастіше купували трилери, політичну та пізнавальну літературу у 2023 році

Український інститут книги провів дослідження, щоб визначити, які книжки були найпопулярнішими серед українців у 2023 році. Результати цього дослідження були опубліковані на сайті організації.

Експерти Інституту спільно з Kyiv Book Weekend опитали великих роздрібних продавців (Book24, kniga.biz.ua, Yakaboo, Книголенд, КСД та НФ) та книгарні Сенс, Закапелок, Readeat і Katebooks (Ірпінь), щоб дізнатися, які книжки українці найчастіше купували у 2023 році.

В результаті було виділено декілька категорій, в рамках яких були названі найпопулярніші автори та їхні твори.

Українська класика

Місто Валер’яна Підмогильного, Записки Кирпатого Мефістофеля Володимира Винниченка, Повість про санаторійну зону Миколи Хвильового (усі три – із серії Неканонічний канон видавництва Віхола), Тигролови й Сад Гетсиманський Івана Багряного (видавництво Апріорі).

Сучасна українська література

Я бачу, вас цікавить пітьма Іларіона Павлюка (Видавництво Старого Лева), Драбина Євгенії Кузнєцової (Видавництво Старого Лева), Нові Темні Віки. Колонія Макса Кідрука (видавництво Бородатий Тамарин), Танці з кістками Андрія Сем’янкова (видавництво Віхола).

Перекладна література

Моссад. Найвидатніші операції ізраїльської розвідки Міхаеля Бар-Зохара та Ніссіма Мішаля (видавництво Наш Формат, переклав Олександр Михельсон), Фактор Черчилля. Як одна людина змінила історію Бориса Джонсона (Видавництво Vivat, переклав Юрій Гірич).

Дитяча література

Малечі про інтимні речі Юлії Ярмоленко (видавництво Талант), Тореадори з Васюківки Всеволода Нестайка (видавництво А-ба-ба-га-ла-ма-га).

Пол Лінч, 46-річний ірландський письменник, став лауреатом Букерівської премії з літератури 2023 року за роман “Пісня пророка” (Prophet Song).

Леонід Кучма, президент України у 1994-2005 роках, презентував книгу “Україна – не Росія. Двадцять років по тому”.

Висновок автора сайту:

“Українці продовжують активно читати та виявляти інтерес до різних жанрів літератури. Найпопулярнішими серед них у 2023 році були трилери, політична та пізнавальна література. Це свідчить про постійне розширення літературного кругозору українців та їхню бажання знайти цікаві та захоплюючі книжки.”

Source: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.