Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Україна

Біля Києво-Печерської лаври масово порушують права журналістів – НСЖУ : НОВОСТИ УКРАИНЫ

УПЦ МП зібрала своїх прихильників у день, коли вона має залишити лавру

Прихильники УПЦ МП закривають камери, лаються, погрожують побити медійників палицями та штовхають журналістів.

Національна спілка журналістів України закликала правоохоронців забезпечити права роботи співробітників ЗМІ біля Києво-Печерської лаври. Про це НСЖУ повідомила у Facebook у четвер, 30 березня.

“Біля Києво-Печерської лаври, куди сьогодні прийшла комісія Міністерства культури через припинення оренди договору, відбуваються масові порушення прав роботи журналістів. Прихильники УПЦ закривають камери, лаються, погрожують побити медійників палицями та штовхають журналістів”, – йдеться у повідомленні.

У НСЖУ закликали правоохоронці уважно стежити за напруженою ситуацією біля лаври та не допускати порушення прав журналістів при виконанні ними професійних обов’язків.

Нагадаємо, сьогодні вранці комісію Мінкульту не пустили до Києво-Печерської лаври. В УПЦ МП заявили, що не мають наміру виселятися до завершення судового розгляду.

При цьому ще 10 березня стало відомо, що Національний заповідник Києво-Печерська лавра розриває договір оренди зі Свято-Успенським монастирем УПЦ (МП) з 29 березня 2023 року.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.