Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Наука та Техніка

На Філіппінах на дні висохлої дамби виявили руїни давнього міста

Фото: Скріншот

руїни 300-річного міста

Руїни старого міста вже не вперше “спливають на поверхню”. Це місце стало однією з туристичних візитівок країни.

На Філіппінах, неподалік від столиці Маніли, на дні висохлої дамби виявили руїни 300-річного міста. Про це повідомляє BBC.

Після кількох місяців без дощів і аномальної спеки рівень води в регіоні впав майже на 50 метрів від свого нормального рівня в 221 метр.

У березні 2024 року в середині дамби почали з’являтися частини церкви і надгробків. Рівень води весь час падав, тому поява руїн привернула увагу туристів, навіть незважаючи на те, що регіон страждає від сильної спеки.

Зазначається, що це вже шостий раз, коли майже 300-річне поселення спливає на поверхню з моменту створення водосховища для забезпечення місцевих фермерів водою і вироблення гідроенергії.

Метеорологи підкреслили, що місяці березень, квітень і травень зазвичай є найспекотнішими і найсухішими в країні, але цього року умови погіршилися через погодне явище Ель-Ніньо.

Ель-Ніньо – це різке підвищення температури (на 5-9 °C) поверхневого шару води у Тихому океані. Це явище планетарного масштабу і воно прямо чи опосередковано впливає на погоду значної частини Землі.

Відомо, що через аномальну спеку в країні закрили школи, а офісним працівникам порадили залишатися вдома.

 Скріншот

Раніше повідомлялося, що археологи знайшли давньогрецький шолом у курганах на півдні Хорватії. 

На дні Чорного моря археологи виявили артефакти, яким 2400 років

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Джерело: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.