Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Наука та Техніка

ЄК і Литва виділили 15,5 млн євро на бомбосховища у школах України

Фото: 18000.com.ua (ілюстративне фото)

ЄС і Литва виділили 15,5 млн євро на бомбосховища у школах України

Європейська комісія виділяє 15 мільйонів євро. Литва надає додаткових півмільйона євро і бере відповідальність за реалізацію проекту.

Єврокомісія і Литва виділили 15,5 млн євро на будівництво нових бомбосховищ для шкіл у гарячих точках України. Про це повідомляє представництво ЄС в Україні.

Зазначається, що Європейська комісія виділяє 15 мільйонів євро. Литва надає додаткових півмільйона євро і бере відповідальність за реалізацію проекту.

Угоду було підписано між представництвом Європейської комісії в Україні та литовським центральним агентством управління проектами CPVA.

За словами посла Європейського союзу в Україні Катаріни Матернової, ця ініціатива підкреслює непохитну прихильність ЄС забезпечити максимально безпечне освітнє середовище для всіх дітей в Україні.

Програма ЄС віддає перевагу регіонам, які страждають від військових дій найбільше, а саме Чернігівська область; Сумська область; Миколаївська область; Запорізька область; Харківська область; Одеська область.

Щонайменше п’ять укриттів планують побудувати в цих прифронтових областях.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у фонді захисних споруд цивільного захисту України налічується 60,5 тисяч укриттів. Стан шкільних укриттів знаходиться під особливим контролем. Наразі укриттями забезпечені 88% шкіл та 93% учнів і вчителів.

Раніше повідомлялося, що на Харківщині встановлять 65 модульних укриттів.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Ініціатива Європейського Союзу та Литви виділити 15,5 млн євро на будівництво бомбосховищ для шкіл в Україні є важливим кроком у забезпеченні безпеки дітей та освітян в гарячих точках країни. Це свідчить про підтримку та захоплення ЄС забезпеченням безпечного освітнього середовища для всіх українських дітей.

Ця програма надає перевагу регіонам, які зазнали найбільших пошкоджень внаслідок військових дій, таким як Чернігівська область, Сумська область, Миколаївська область, Запорізька область, Харківська область та Одеська область. Планується побудувати щонайменше п’ять бомбосховищ у цих прифронтових областях.

Це розширення фонду захисних споруд цивільного захисту України має вирішити нестачу укриттів в школах та забезпечити безпеку для більшості дітей та вчителів. За словами прем’єр-міністра України, український фонд захисних споруд налічує 60,5 тисяч укриттів, проте стан шкільних укриттів наверненося під особливий контроль.

Слід зазначити, що ця ініціатива може мати далекосяжні наслідки в плані безпеки та освіти в Україні. Захист від потенційних загроз є особливо важливим для дітей, які повинні мати доступ до безпечного та сприятливого навчального середовища. Крім того, будівництво бомбосховищ також може створити нові робочі місця та сприяти економічному розвитку в цих регіонах.

Також варто відзначити, що партнерство між Європейським Союзом та Литвою у вирішенні цієї проблеми може послужити прикладом для інших країн та організацій, щоб долучитися до спільних зусиль щодо забезпечення безпеки в українських школах.

В цілому, виділення коштів на будівництво бомбосховищ є важливим етапом у поліпшенні безпеки дитинства та освіти в Україні. За допомогою сприяння з боку ЄС та Литви, можна очікувати подальшого розвитку імплементації проекту та покращення умов навчання для українських дітей.

Джерело: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.