Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Повітряна Тривога Житомир

Під час повітряної тривоги у Житомирі в будь-яку пору доби відкриватимуть ліцеї, де є укриття

Вступ:

У Житомирі виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про цілодобове відкриття ліцеїв з укриттями на час повітряної тривоги. Це рішення було ухвалено після скарг житомирян на закриті укриття під час минулих атак. Мер міста навіть заявив про передбачення кримінальної відповідальності за операцію закритих укриттів. На засіданні виконавчого комітету було піднесено питання про інформування населення про місцезнаходження укриттів та про відповідальність за їх утримання в належному стані. У цій статті ми пропонуємо ознайомитися з усіма головними інформаціями, що стосуються цієї ситуації у Житомирі. Також не забувайте підписатися на наш канал у Telegram, щоб бути в курсі останніх новин.

У Житомирі всі ліцеї, де є укриття, будуть відкриті цілодобово на час повітряної тривоги.

Про це 2 червня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Від сьогодні всі ліцеї міста, де є укриття, будуть відкриті цілодобово на час повітряної тривоги! Вихідні – не виняток! Однак просимо звернути увагу. Триває освітній процес. У разі тривоги під час навчання – укриттями в ліцеях користуються діти та вчителі!», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, під час ворожої атаки під ранок 28 травня деякі житомиряни нарікали, що укриття закритті, або їх не пускали туди, 30 травня мер Житомира прокоментував ситуацію: пообіцяв, що містян будуть пускати в укриття в закладах освіти і пригрозив кримінальною відповідальністю за закриті укриття.

Увечері 1 червня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради, на якому обговорювали ситуацію з укриттями в Житомирі. Піл час засідання міський голова Сергій Сухомлин, зокрема, наголосив, що треба провести додаткову компанію щодо інформування населення про наявність найближчих укриттів та нагадав про відповідальність за утримання в належному стані укриттів і за допуск людей в них під час повітряної тривоги.

Де шукати укриття, якщо повітряна тривога застала вас у центрі Житомира, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 1 червня 2023 року у Києві загинуло троє людей – дві жінки та 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити у закрите укриття, міністр МВС наголосив, що закриті бомбосховища під час війни – це злочин: поліція Києва розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram

Джерело: zhitomir.info

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.