Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Вінниця 24: Введено посилені заходи контролю за відкриттям укриттів громади під час сигналу «Повітряна тривога» у Вінниці.
Повітряна Тривога Вінниця

Вінниця 24: Введено посилені заходи контролю за відкриттям укриттів громади під час сигналу «Повітряна тривога» у Вінниці.

Цілодобовий доступ до тимчасових сховищ – це головний пріоритет у місті Вінниця. Робочі групи, складені з правоохоронців, надзвичайників, інспекторів КП “Муніципальна варта” та представників міської ради, працюють для забезпечення безпеки жителів. Протягом останнього часу, проблеми з доступом до укриттів та вимкненням світла стали основними проблемами, що потребують уваги. Міський голова Сергій Моргунов закликав балансоутримувачів виконувати свої обов’язки та тримати укриття у належному стані та готовими до відбою тривоги.

Цілодобовий доступ до тимчасових сховищ: робочі групи працюють на благо громади

4 вересня 2024 року, 9:08


У нашій громаді працюють робочі групи, які забезпечують цілодобовий доступ людей до тимчасових сховищ під час загрози з неба. Ці групи складаються з правоохоронців, надзвичайників, інспекторів КП “Муніципальна варта” та представників відділу контролю апарату міської ради та її виконкому. Вони моніторять ситуацію по місту та реагують на звернення мешканців. Недавно була проведена контрольна перевірка приміщень для тимчасового перебування населення, під час якої було отримано доступ до 80% підвальних приміщень.

Проблеми з доступом та вимкненням світла

Під час перевірки було виявлено випадки, коли вхід до підвальних приміщень був зачинений додатковими дверима або решітками замками. Також, було виявлено відсутність мобільного зв’язку та інтернету за певними адресами. У разі вимкнення світла, мешканці можуть звертатись до Вінницького інформаційного центру, який надає допомогу заміною акумуляторів.

Пріоритетне питання безпеки

Міський голова Сергій Моргунов наголосив, що кожна повітряна тривога є потенційною небезпекою для мешканців. Тому вчасний доступ до укриттів є пріоритетним питанням та гарантією безпеки для життя. За рахунок міського бюджету була запроваджена програма встановлення дверей з автоматичним відкриттям замків. Міський голова закликав балансоутримувачів виконувати свої обов’язки та тримати укриття у належному стані та відчиненими до відбою тривоги.

Покращення укриттів та регулярні перевірки

Під час інспектування було виявлено, що не всі двері в підвальних приміщеннях мають доводчики. Зараз лише половина доступних приміщень обладнана такими системами. Тому жителям будинків нагадують про необхідність встановлення доводчиків найближчим часом. Регулярні перевірки укриттів проводяться в місті Вінниця.

У разі, якщо після оголошення повітряної тривоги укриття буде зачинене, на місце виїжджатиме робоча група. Якщо факт зачинення підтвердиться, будуть залучені правоохоронці для фіксації правопорушення та подальшого притягнення до відповідальності.

«Поки ми живемо в умовах війни, не слід забувати, що кожна повітряна тривога – це потенційна небезпека для кожного мешканця нашої громади. Тому вчасний доступ до укриттів – це пріоритетне питання та безпека для життя. За рахунок міського бюджету ми застосували програму встановлення дверей з автоматичним відкриттям замків. Тож, до них повинен бути доступ у всіх найпростіших укриттях, без винятку. За це несуть відповідальність балансоутримувачі», – Сергій Моргунов, міський голова Вінниці.

Джерело: 24.vn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.