Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Карта бойових дій

Карта бойових дій в Україні станом на 28 квітня | Chas.News

Протягом минулої доби відбулося 88 бойових зіткнень. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність.

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 13 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове, Копанки Харківської області та Новоєгорівка і Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог провів 14 атак в районах Невського, Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів на Донеччині.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 8 атак в районах населених пунктів Спірне, Виїмка, Іванівське, Кліщіївка та Новий Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 35 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Керамік, Уманське та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Водяне, Парасковіївка та західніше Побєди Донецької області, де ворог 13 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти 2 рази атакували позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворог протягом минулої доби наступальних (штурмових) дій не вів.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління та 2 радіолокаційних станціях ворога.

Ворог завдав 32 ракетних та 64 авіаційних удари, здійснив 60 обстрілів з РСЗВ. Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів.

Вночі окупанти вчергове атакували Україну — задіяли 4 БпЛА типу Shahed та 5 БпЛА невстановленого типу. Силами та засобами протиповітряної оборони України всі БпЛА типу Shahed та 1 БпЛА невстановленого типу було знищено.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Одещині легкомоторний Як-52 залучили до полювання на ворожі «Орлани» (відео

Аналіз бойових дій в Україні

Протягом минулої доби в Україні відбулося 88 бойових зіткнень, підтвердивши продовження військових дій на сході країни. За допомогою онлайн-карти Deep State можна стежити за змінами лінії фронту. Аналізуючи дані з карти, варто звернути увагу на території, які були звільнені за два останні тижні, раніше звільнені території, окуповані території та території, що потребують уточнення.

Ситуація на окремих напрямках

  • Волинський та Поліський напрямки залишаються стабільними, без суттєвих змін.
  • Сіверський та Слобожанський напрямки все ще вимагають уваги, оскільки противник зберігає військову присутність у прикордонних районах та проводить диверсійні дії.
  • Куп’янський напрямок знаменує успіх у відбитті атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове, Копанки Харківської області та Новоєгорівка і Стельмахівка на Луганщині.
  • Лиманський напрямок був підданий 14 атакам противника, що показує напружену обстановку в районах Невського, Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів на Донеччині.
  • Бахмутський напрямок протягом доби був ареною 8 атак противника в районах населених пунктів Спірне, Виїмка, Іванівське, Кліщіївка та Новий Донецької області.
  • Авдіївський напрямок був найбільш активним, з відбиттям 35 атак противника в районах населених пунктів Новокалинове, Керамік, Уманське та Нетайлове Донецької області.
  • Новопавлівський напрямок продовжує бути зонами напруження, але сили оборони продовжують стримувати ворога та не допускають прориву.
  • Оріхівський напрямок отримав декілька атак від окупантів у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.
  • Херсонський напрямок залишався стабільним протягом доби, без подальшого наступу ворога.

Авіаційні та ракетні удари

За минулу добу авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника. Крім того, підрозділи ракетних військ нанесли ураження по 1 пункту управління та 2 радіолокаційних станціях ворога. Окупанти не залишалися пасивними, здійснивши 32 ракетних та 64 авіаційних удари і здійснивши 60 обстрілів з РСЗВ. Понад 110 населених пунктів опинилися під артилерійським вогнем противника.

Знищення безпілотників

Окупанти спробували здійснити атаку на Україну з використанням 4 безпілотних літальних апаратів типу Shahed та 5 безпілотних літальних апаратів невстановленого типу. Завдяки силам та засобам протиповітряної оборони України, було знищено всі безпілотники типу Shahed та 1 безпілотник невстановленого типу, відверто зазначений у звіті.

У результаті, можна побачити, що бойові дії в Україні продовжуються, а обстановка на сході країни залишається напруженою. Сили оборони активно відбивають атаки противника та наносять контратаки. Необхідно зосередити увагу на напрямках, де противник зберігає військову присутність та проводить диверсійні дії, також варто звернути увагу на зони звільнених територій та території, що потребують уточнення.

Джерело: chas.news

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.