Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Карта бойових дій в Україні станом на 26 червня 2024 року
Карта бойових дій

Карта бойових дій в Україні станом на 26 червня 2024 року

На Краматорському напрямку противник дев’ять разів намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Часового Яру та Іванівського

фото: Генштаб

На Покровському напрямку окупанти не зменшують темпів наступу

За добу російські загарбники завдали по території України 43 авіаційні удари із застосуванням 60 КАБів, також задіяли 368 дронів-камікадзе. Разом з тим, ворог здійснив понад 2700 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах зі ствольної і реактивної артилерії, мінометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин.

Карта бойових дій в Україні станом на 26 червня 2024 року фото 1

мапа: ISW

Новини війни в Україні

Збройні сили України продовжують протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України. Від початку доби відбулося 123 бойове зіткнення. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Найгарячіше сьогодні на Покровському напрямку. Кількість боєзіткненнь зросла до 42.

На Харківському напрямку

Окупанти впродовж дня за підтримки авіації вісім разів атакували в районах Глибокого, Вовчанська та Тихого. Підрозділи Сил оборони успішно відбили п’ять штурмових дій противника, ще три боєзіткнення на даний час тривають.

Карта бойових дій в Україні станом на 26 червня 2024 року фото 2

мапа: deepstate

На Куп’янському напрямку

Українські оборонці від початку доби відбивали 10 атак окупантів біля Степової Новоселівки, Стельмахівки, Синьківки та Андріївки. На даний час одне боєзіткнення ще продовжується. Попередні втрати агресора на даному напрямку склали 89 окупантів вбитими та пораненими. Знищено один танк, бойову броньовану машину та автомобіль.

Карта бойових дій в Україні станом на 26 червня 2024 року фото 3

мапа: deepstate

На Краматорському напрямку

Противник дев’ять разів намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Часового Яру та Іванівського. Вісім штурмових дій українські воїни відбили, одна атака продовжується.

На Сіверському напрямку

Успіху не мали 12 спроб противника просунутися в глибину нашої території в районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного, Роздолівки та Виїмки на Сіверському напрямку. Ще один бій триває. Українські воїни контролюють ситуацію. За попередніми даними втрати загарбників на напрямку складають 58 осіб. Знищено дві бойові броньовані машини, автомобіль та три склади боєприпасів противника.

Карта бойових дій в Україні станом на 26 червня 2024 року фото 4

мапа: deepstate

На Покровському напрямку

Зберігається висока інтенсивність бойових дій. Кількість боєзіткнень зросла до 42. Загарбники продовжують натиск на бойові порядки захисників України поблизу Євгенівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Нашими воїнами відбито 35 ворожих атак, тривають бої в районах Новоолександрівки та Сокола.

Попередні втрати агресора на цьому напрямку склали 271 окупант вбитими та пораненими. Знищено один танк, три бойові броньовані машини, дві гармати та два автомобілі. Втрати уточнюються.

Карта бойових дій в Україні станом на 26 червня 2024 року фото 5

мапа: deepstate

На Курахівському напрямку

Від початку дня ворог атакує поблизу Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки. Загальна кількість атак тут зросла до шести, з яких дві – відбито та чотири – ще продовжуються.

На Придніпровському напрямку

Марно завершився штурм окупантами позицій наших оборонців в районі Кринок. Ситуація контрольована.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, триває 854-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також:

За останній день зоні АТО відбулося значна кількість бойових дій між Збройними силами України та противником. Згідно з даними Генерального штабу ЗСУ, лише за добу російські загарбники завдали 43 авіаційні удари та здійснили 2700 обстрілів по позиціях нашої армії та населених пунктах. Також було застосовано 368 дронів-камікадзе.

Найбільш напруженою областю залишається Покровський напрямок, де кількість боєзіткнень зросла до 42. Противник продовжує натискати на позиції українських воїнів поблизу Євгенівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Збройні сили України здійснили успішні контратаки та відбили 35 ворожих атак.

На Краматорському напрямку противник 9 разів намагався прорватися в нашу оборону поблизу Часового Яру та Іванівського. Вісім штурмових дій було відбито, одна атака продовжується. Також, на Куп’янському напрямку українські оборонці успішно відбили 10 атак окупантів, залишився вебувати лише один бій.

Що стосується Харківського напрямку, окупанти весь день атакували райони Глибокого, Вовчанська та Тихого. Українські підрозділи Сил оборони відбили 5 штурмових дій, ще трі знаходиться у прогресі.

Усі ці події свідчать про те, що конфлікт на сході України триває і немає ознак зниження темпів бойових дій. Ворог продовжує атакувати з різних напрямків та застосовувати різноманітну артилерію та авіацію. Збройні сили України в свою чергу успішно протистоять агресору та відбивають його атаки. Однак, наразі ще не можемо прогнозувати, яким буде подальший розвиток ситуації на фронті.

Джерело: glavcom.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.