Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Зеленський про Іл-76:  Факти  – це головне слово : НОВОСТИ УКРАИНЫ
Україна

Зеленський про Іл-76: Факти – це головне слово : НОВОСТИ УКРАИНЫ

Фото: скріншот

Президент Володимир Зеленський

Глава держави прокоментував ситуацію з падінням літака ІЛ-76 у Росії. За його словами, ГУР і СБУ займаються зʼясуванням долі всіх полонених і розслідують обставини.

Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації з падінням літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ. Про це сказав президент Володими Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Він зазначив, що зараз Україна з’ясовує, що насправді сталося.

“Викликав Умєрова, Залужного, Шапталу, Буданова та Малюка – доповіли щодо ситуації з літаком та обміном. Очевидно, що росіяни граються із життями українських полонених, із почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства”, – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що зараз для України найважливіше – встановити чіткі факти, наскільки це можливо, враховуючи, що падіння літака сталося на російській території.

“Факти” – це головне слово зараз. Заслухав Головкома та Генштаб щодо застосування Повітряних сил. ГУР займається зʼясуванням долі всіх полонених. Служба безпеки України розслідує всі обставини. І я дав доручення міністру закордонних справ України поінформувати партнерів щодо наявних даних в України”, – зазначив президент.

Він також підкреслив, що Київ буде наполягати на міжнародному розслідуванні.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що у Бєлгородській області зазнав аварії військово-транспортний літак Іл-76. У Міноборони РФ заявили, що на борту літака нібито перебували 65 полонених ЗСУ, які перевозилися до Бєлгородської області для обміну, шість членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Водночас українські ЗМІ повідомили, що Іл-76 перевозив ракети до комплексів С-300.

 

У свою чергу Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими закликав не розповсюджувати фейки і заявив, що зараз збирається інформацію щодо цього випадку.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Президент Зеленський закликає до міжнародного розслідування падіння літака ІЛ-76 у РФ

У вечірньому відеозверненні, президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію з падінням військово-транспортного літака ІЛ-76 у російській Бєлгородській області. Він наголосив, що Україна наполягатиме на проведенні міжнародного розслідування цього інциденту. Зараз наша країна активно займається з’ясуванням всіх обставин та долі українських полонених, які перебували на борту цього літака.

Президент Зеленський збирався споглядати процес обміну полоненими. Однак, падіння літака трапилося перед цим. За словами глави держави, ця подія є показником безвідповідального ставлення росіян до життя українських полонених.

Зараз для України найважливіше – встановити чіткі факти, щодо того, що саме сталося та чому. Зеленський підкреслив значимість розслідування, хоча подія трапилася на території Росії. “Факти” – це головне слово зараз, і вони допоможуть з’ясувати всю правду.

Мета та наслідки міжнародного розслідування

Наполягання президента Зеленського на проведенні міжнародного розслідування вказує на серйозність інциденту. Такий крок необхідний для забезпечення прозорості, об’єктивності та незалежності розслідування. Міжнародні експерти та організації зможуть внести свої аналітичні висновки і допомогти встановити точну причину падіння літака.

Міжнародне розслідування такого інциденту має кілька цілей:

  1. Встановлення причин і обставин аварії: намагання розкрити всі факти, щоб отримати повну картину того, що сталося з літаком. Це може включати експертизу обломків, зчитування чорних скриньок та дослідження метеоумов.
  2. Визначення відповідальних: з’ясування, хто саме несе відповідальність за трагедію. Це може бути пов’язано з помилками екіпажу, технічними проблемами або будь-якими іншими чинниками.
  3. Запобігання подібним інцидентам у майбутньому: у результаті розслідування можуть бути запропоновані рекомендації та заходи безпеки, які можуть уникнути подібних аварій в майбутньому.

Міжнародне розслідування може також сприяти об’єднанню міжнародної спільноти навколо цього інциденту та покращенню взаєморозуміння між країнами у сфері безпеки та поводження з полоненими.

Геополітичний вимір падіння літака

Падіння літака ІЛ-76 та оповіщення про наявність українських полонених на борту материкового регiону Росії мають значимий геополітичний вимір. Вашингтон може спробувати використати цей інцидент для посилення міжнародного тиску на РФ, стверджуючи, що російська сторона неправильно поводиться з українськими полоненими та порушує міжнародні домовленості.

Росія, зі свого боку, може намагатися захищати себе, відмовляючись від проведення міжнародного розслідування або розпочинаючи власне розслідування з участю незалежних експертів. У будь-якому разі, незалежне розслідування може сприяти покращенню розуміння та довіри між партнерами та допомогти вирішити цю тривалий конфлікт.

Зважаючи на комплексність ситуації та її геополітичний контекст, необхідно, щоб міжнародні партнери України підтримували проведення адекватного і незалежного розслідування.

Джерело: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.