Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Угорщина використовує свої політичні ресурси для перешкоджання Україні в ЄС : НОВОСТИ УКРАИНЫ
Україна

Угорщина використовує свої політичні ресурси для перешкоджання Україні в ЄС : НОВОСТИ УКРАИНЫ

Угорщина блокує переговори України про вступ до ЄС

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив свою позицію, що Євросоюз не повинен розпочинати переговори з Україною щодо членства в ЄС. Це сталося після того, як Єврокомісія запросила Україну до переговорів про вступ до ЄС. Угорщина відреагувала на це кількома антиукраїнськими заявами. Чи вплине позиція Угорщини на євроінтеграцію України?

Рішення про початок переговорів з Україною щодо членства в ЄС мають ухвалити лідери країн ЄС у середині грудня. Проте, це рішення потребує одностайності 27 членів ЄС, і Угорщина може стати перешкодою для його ухвалення.

Позиція Угорщини

Віктор Орбан заявив, що Україна не готова до переговорів про членство в ЄС, оскільки “Київ далекий від ЄС”. Він також порівняв відстань України до ЄС з відстанню міста Мако до Єрусалиму.

Глава адміністрації угорського прем’єр-міністра Гергей Гуйяш додав, що Україна не виконала необхідних умов для переговорів з ЄС, включаючи Копенгагенські критерії та боротьбу з корупцією.

Уряд Угорщини пропонує Україні “привілейоване партнерство” замість повного членства в ЄС.

Проблеми Угорщини із грошима

Угорщина також має проблеми із функціонуванням інститутів верховенства права, що призвело до блокування виплати 6,3 млрд євро з європейського бюджету.

Уряд Орбана був звинувачений у порушенні принципів ЄС у сфері прав людини, демократичних стандартів та боротьби з корупцією.

У контексті переговорів про вступ України до ЄС, Орбан заявив, що Брюссель має гроші для Угорщини.

Реакція України

Віце-прем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина вважає, що політичні заяви Угорщини не завадять реальній роботі у питанні мови та утворення угорської меншини в Україні. Вона нагадала, що вже відбулася зустріч українсько-угорської міжвідомчої робочої групи, де були обговорені питання освітнього процесу.

Україна продовжує працювати над виконанням рекомендацій Венеціанської комісії та співпрацює з Єврокомісією щодо подальших кроків.

Висновок

Позиція Угорщини стосовно переговорів України про вступ до ЄС може стати перешкодою для ухвалення рішення лідерами країн ЄС. Однак, Україна продовжує працювати над виконанням необхідних умов та співпрацює з міжнародними партнерами для забезпечення інтеграції до ЄС.

Цитата автора сайту: “Позиція Угорщини може ускладнити процес євроінтеграції України, проте Україна продовжує працювати над виконанням необхідних умов та співпрацює з міжнародними партнерами для забезпечення свого майбутнього в ЄС.”

Source: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.