Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Україна

У Чехії розповіли, скільки українських військових навчать цього року : НОВОСТИ УКРАИНЫ

Фото: U.S. Army Europe

Чеські військові навчать тисячі українців

Прага не планує направляти своїх інструкторів безпосередньо в Україну з огляду на географічну близькість двох країн.

Чехія може цього року навчити на своїй території чотиритисячі українських військових.Про це у суботу, 8 червня, заявила міністеркаоборони Чеської Республіки Яна Чернохова, передає iDnes.

Вона нагадала, що торік чотири тисячі військових з України пройшли навчання в Чехії. Така ж кількість затверджена на цей рік.

“Як тільки ми отримуємо інформацію, що зміна сформована, ми надаємо свої навчальні приміщення та інструкторів”, – сказала міністерка оборони Чехії.

Водночас вона уточнила, що максимальна чисельність “зміни” складає 800 військових.

При цьому Чернохова заявила, що Чехія не планує направляти своїх інструкторів безпосередньо в Україну з огляду на географічну близькість військових полігонів у Лібаві, Оломоуці до сусідньої держави. За словами Чернохової, деякі країни розглядають таку можливість через віддаленість від України.

Нагадаємо, минулого тижня ЗМІ повідомляли, що Франція може оголосити про рішення направити військових інструкторів в Україну, попри побоювання деяких союзників і критику з боку Росії. Зазначалося, що Париж сподівається створити й очолити коаліцію країн, що пропонують таку допомогу Києву у військових діях.

У Чехії порахували, скільки снарядів потрібно для базових потреб ЗСУ

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Джерело: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.