Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Україна

ЦНС повідомляє про пошуки підпілля в Криму від окупантів : НОВОСТИ УКРАИНЫ

Фото: Прямий

В Криму під егідою ФСБ РФ створено мережу ресурсів для доносів

Створено мережу ресурсів для доносів в Криму під егідою ФСБ РФ

Спецслужби РФ заохочують жителів Криму повідомляти про “неблагонадійних осіб” та складають “чорний” список тих, хто, на їхню думку, загрожує окупаційній владі. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Заохочують знаходити й викривати “порушників” спецслужби РФ, тому на півострові панує атмосфера 1937 року. Добровільні донощики готові здати сусідів за будь-яку комбінацію жовто-синіх барв чи прослуховування української музики.

Під підозрою опинилися ті, хто має родичів на території вільної України, колишні військовослужбовці та співробітники Збройних сил України та силових відомств, особи, що обіймали посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування до окупації півострова у 2014 році.

Кримськотатарську спільноту виділяють окремо. Окупанти визначають усю національну спільноту як “народ-зрадник” та постійно здійснюють рейди у районах компактного проживання корінного народу Криму.

До виявлення “неблагонадійних осіб” окупанти залучають добровольців. Основне завдання – виявлення “неблагонадійних осіб” та занесення їх у спеціалізовану базу “АІС екстремист”. Підставою для занесення у таку базу можуть бути коментарі чи навіть реакції під дописами, що критикують російську агресію чи висловлюють проукраїнську позицію.

Вже внесено дані про близько семи тисяч осіб, з яких більше тисячі – представники корінного кримськотатарського народу.

Центр національного спротиву закликає повідомляти про порушення громадянських прав та свобод на тимчасово окупованих територіях.

Раніше розвідка повідомляла, що РФ утримує 11 тисяч українських дітей у “таборах перевиховання”.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

В Криму створено мережу ресурсів для доносів під егідою ФСБ РФ

Спецслужби РФ заохочують жителів Криму повідомляти про “неблагонадійних осіб” та складають “чорний” список тих, хто загрожує окупаційній владі. За допомогою добровільних донощиків, окупанти намагаються знайти і викрити “порушників”. Така політика нагадує атмосферу 1937 року. Серед підозрюваних опинилися люди, які мають родичів на території вільної України, колишні військовослужбовці та співробітники Збройних сил України та силових відомств, а також особи, які обіймали посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування до окупації півострова у 2014 році. Кримськотатарську спільноту окремо виділяють як “народ-зрадник” і постійно здійснюють рейди у районах їх компактного проживання. Для виявлення “неблагонадійних осіб” окупанти залучають добровольців, які заносять інформацію до спеціалізованої бази “АІС екстремист”. Навіть коментарі або реакції під дописами, що критикують російську агресію чи висловлюють проукраїнську позицію, можуть стати підставою для занесення до цієї бази. Вже внесено дані про близько семи тисяч осіб, серед яких більше тисячі – представники корінного кримськотатарського народу. Центр національного спротиву закликає повідомляти про порушення громадянських прав та свобод на тимчасово окупованих територіях.

Раніше розвідка повідомляла, що РФ утримує 11 тисяч українських дітей у “таборах перевиховання”.

Висновок автора:

Створено мережу ресурсів для доносів в Криму під егідою ФСБ РФ. Жителі Криму заохочуються повідомляти про “неблагонадійних осіб”, що загрожують окупаційній владі. Окупанти залучають добровольців для виявлення “неблагонадійних осіб” та занесення їх до спеціалізованої бази. Кримськотатарську спільноту особливо переслідують. Центр національного спротиву закликає повідомляти про порушення громадянських прав та свобод на тимчасово окупованих територіях.

Source: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.