Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Україна

Росіяни масштабно обстрілюють Херсон – ОВА : НОВОСТИ УКРАИНЫ

Фото: ДСНС (ілюстративне фото)

Херсон під щільним російським обстрілом

Після звільнення правобережжя Херсонської області, частина регіону знаходиться під постійними обстрілами окупантів.

Російські загарбники обстрілюють Херсон. Місто знаходиться під щільним вогнем агресора. Про це у п’ятницю, 29 грудня, повідомив у Telegram голова Херсонської обласної військової адміністрації (ОВА) Олександр Прокудін.

Голова ОВА порадив місцевим мешканцям залишатися в укриттях та не виходити звідти до закінчення небезпеки. 

“Херсон просто зараз… Місто під щільним вогнем російських окупаційних військ. Залишайтеся у безпечних місцях!”, – написав голова ОВА.

О 23.05 місцеве видання Мост повідомило, що різні мікрорайони Херсона чують звуки дронів та бойову роботу захисників, що намагаються їх збивати. 

Нагадаємо, сьогодні, 29 грудня армія Росії завдала масованого ракетного удару по Україні. Цілями російських обстрілів стала соціальна і критична інфраструктура в Україні. Сили ППО знищили 27 “Шахедів” та 87 крилатих ракет. 

Внаслідок ворожих ударів загнули цивільні люди у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові та Запоріжжі.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Херсон під щільним російським обстрілом

Станом на 29 грудня 2022 року, після звільнення правобережжя Херсонської області від російської окупації, частина регіону залишається під постійним обстрілом з боку агресора. Голова Херсонської обласної військової адміністрації, Олександр Прокудін, повідомив про те, що місто Херсон знаходиться під щільним вогнем російських окупаційних військ.

Ситуація на Херсонщині є надзвичайно напруженою. Мешканцям району радять залишатися в укриттях та не виходити з них до завершення небезпеки.

Звуки дронів та бойових дій можна почути у різних мікрорайонах Херсона. Захисники намагаються збити небезпечні знаряддя, що стріляють по місту.

Російські обстріли мають за мету нищення соціальної та критичної інфраструктури України. За даними Сил ППО, було знищено 27 “Шахедів” та 87 крилатих ракет, які були направлені на Україну.

Аналіз

Ситуація в Херсоні свідчить про те, що російська агресія продовжується на території України. Постійні обстріли міста створюють загрозу для життя і безпеки мешканців, а також завдають шкоди інфраструктурі.

Необхідно вживати негайних заходів для захисту цивільних осіб та виявлення та знищення джерел ворожих обстрілів. Реагувати на такі атаки потрібно відразу, аби мінімізувати шкоду та втрати серед мирного населення.

Застосування дронів та бойових роботів свідчить про розвиток військової технології та демонстрацію агресивних можливостей російських військ. Це потребує підсилення контролю та захисту повітряного простору України від таких загроз.

Міжнародне співтовариство повинно вжити рішучих заходів для припинення російської агресії та забезпечення безпеки Херсонської області. Необхідно надати допомогу у відновленні інфраструктури міста та допомогти постраждалим мирним жителям, які втратили свої будинки та родичів.

Зусилля усіх сторін мають бути спрямовані на досягнення миру, встановлення стабільності та відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Фото: ДСНС (ілюстративне фото)

Джерело: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.