Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Призначено голову заповідника Києво-Печерська лавра : НОВОСТИ УКРАИНЫ
Україна

Призначено голову заповідника Києво-Печерська лавра : НОВОСТИ УКРАИНЫ

Фото: Александр Ткаченко / Telegram

Ткаченко вітає Остапенка із призначенням

Максим Остапенко – кандидат історичних наук, автор понад 30 наукових праць. Раніше очолював заповідник Хортиця.

 

Новим виконувачем обов’язків генерального директора національного заповідника Києво-Печерська лавра став колишній голова заповідника Хортиця у Запорізькій області Максим Остапенко. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Telegram у п’ятницю, 14 квітня.

 

“Хочу привітати нового в.о. генерального директора національного заповідника Києво-Печерська лавра Максима Остапенка. Підписав сьогодні відповідний наказ про його призначення”, – написав Ткаченко.

 

Він додав, що Остапенко – кандидат історичних наук, автор понад 30 наукових праць. Він є фахівцем у галузі охорони пам’яток історії та культури, музеєзнавства, археології, реставраційних робіт. З 2007 року обіймав посаду генерального директора Національного заповідника Хортиця. А з початку повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ.

 

“Він перетворив заповідник Хортиця на найбільш відвідуваний, успішно проводив його реставрацію в рамках програми Велика реставрація. Тому впевнений, що призначення Максима Остапенка посилить роботу заповідника Києво-Печерська лавра. Бажаю сил та сил на захисті культурної та історичної спадщини”, – зазначив Ткаченко.

 

Міністр подякував колишньому в.о. генерального директора заповідника Олександра Рудника за виконану роботу, стійкість та відданість справі. Він залишиться заступником керівника.

 

 

 

Source: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.