Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Україна

НБУ скасував обмеження на продаж валюти населенню : НОВОСТИ УКРАИНЫ

НБУ скасував обмеження на продаж валюти населенню

Національний банк України (НБУ) з 1 грудня скасував усі обмеження для банків та фінансових установ на продаж готівкової валюти населенню. Це рішення сприятиме мінімізації різниці між готівковим та безготівковим курсами, що в свою чергу допоможе стабілізувати курсові очікування і підвищити стійкість валютного ринку.

“Скасовано усі обмеження для банків та небанківських фінансових установ на обсяги можливого продажу ними готівкової іноземної валюти населенню”, – повідомили в НБУ.

Голова НБУ Андрій Пишний пояснив, що наявність обмежень є однією з причин множинності обмінних курсів. Зняття цих обмежень дозволить утримувати різницю між курсами – готівковим та безготівковим – на мінімальному рівні.

Нагадаємо, що НБУ вже раніше оголосив про перехід на гнучкий курс долара з метою обмеження курсових коливань. Також було дозволено банкам продавати безготівкову валюту населенню обсягом до 50 тисяч гривень без додаткових зобов’язань.

За даними НБУ, ці заходи сприятимуть стабілізації валютного ринку та підвищенню його стійкості.

Заголовок: НБУ скасував обмеження на продаж валюти населенню

Цитата автора сайту: “Скасування обмежень на продаж валюти населенню сприятиме стабілізації валютного ринку та підвищенню його стійкості.”

Source: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.