Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Названо число штамів COVID-19, що циркулюють в Україні : НОВОСТИ УКРАИНЫ
Україна

Названо число штамів COVID-19, що циркулюють в Україні : НОВОСТИ УКРАИНЫ

Фото: medplatforma

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

Лікарі фіксують зростання кількості випадків захворювань на грип, що не характерно для попередніх епідсезонів.

В Україні зафіксували 17 штамів коронавірусу. Про це у п’ятницю, 26 січня, заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в ефірі телемарафону.

Він зауважив, що в країні спостерігається зростання кількості випадків захворювання на COVID-19, а також на грип.

“В Україні, за даними нашого епіднагляду, циркулює 17 штамів коронавірусної інфекції, в тому числі і новий штам, який був виявлений нещодавно, – Дженні. Водночас, ми бачимо і зростання кількості випадків захворювань на грип, що не характерно для попередніх епідсезонів”, – сказав Ляшко.

“З середини жовтня майже 2,5 млн людей перехворіло на грип та грипоподібні захворювання. На жаль, є й летальні випадки”, – повідомив він. 

Водночас він запевнив, що стаціонари справляються з кількістю пацієнтів, які потрапляють до лікарень з діагнозами грип та коронавирус, адже кількість госпіталізацій відрізняється від статистики 2020-2022 років.

Ляшко додав, що пік захворювань на грип та ГРВІ прогнозується на лютий.

Раніше повідомлялося, що після шкільних канікул у Києві на 50 % зросла захворюваність на коронавірус серед дітей. Закінчилися канікули, діти повернулися у школи, і відбувся обмін інфекціями, пояснила директорка департаменту охорони здоров’я КМДА.

Нагадаємо, торік у грудні в світі зафіксовано 10 тисяч смертей від коронавірусу.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Зростання захворюваності на грип та COVID-19 в Україні

Лікарі в Україні помічають незвичне зростання кількості випадків захворювань на грип та COVID-19. Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив про це під час телемарафону.

За його словами, в Україні зафіксовано 17 штамів коронавірусу, включаючи новий штам, який був виявлений недавно. Це свідчить про поширення різних видів інфекції в країні. Крім того, кількість випадків захворювання на грип також зростає, що є нехарактерним для попередніх епідсезонів.

Міністр наголосив, що стаціонари готові приймати пацієнтів з діагнозами грипу та коронавірусу, і кількість госпіталізацій суттєво відрізняється від попередніх років. Проте нагадав, що пік захворюваності на грип та ГРВІ очікується в лютому.

Слід відзначити, що у Києві за час шкільних канікул кількість хворих на коронавірус серед дітей зросла на 50%. Це пояснюється тим, що після повернення дітей до шкіл відбувся активний обмін інфекціями.

Зважаючи на цю ситуацію, слід очікувати подальшого зростання числа заражень грипом та коронавірусом. Важливо продовжувати дотримуватись протиепідемічних заходів, таких як носіння масок, дезінфекція рук та дотримання соціальної дистанції. Такі заходи можуть допомогти зменшити поширення інфекцій.

Джерело: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.