Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Естонія підготувала план перемоги України за три роки – ЗМІ : НОВОСТИ УКРАИНЫ
Україна

Естонія підготувала план перемоги України за три роки – ЗМІ : НОВОСТИ УКРАИНЫ

Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook

Естонці вважають, що ЗСУ знадобиться три роки для перемоги над росіянами

Головною тезою документа, який Міноборони Естонії підготувало для учасників формату Рамштайн, є те, що Захід “не повинен боятися допомагати Україні у війні”.

Міністерство оборони Естонії підготувало для союзників України по НАТО та учасників формату Рамштайн план досягнення Україною перемоги у війні за три роки. Про це у неділю, 14 січня повідомило видання ERR.ee.

Зазначається, що головною тезою документа є те, що Захід “не повинен боятися допомагати Україні у війні”. Автори плану будують свої пропозиції на тому, що проблеми та затримки з виділенням фінансування допомоги Україні у Брюсселі та Вашингтоні будуть найближчим часом подолані.

У документі наголошено, що сумарний ВВП усіх країн групи Рамштайн становить 47 трлн євро, з яких на допомогу Україні поки що направлено 0,2%. Водночас ВВП Росії оцінюється всього в 2 трлн євро. План, який пропонується Естонією, передбачає серйозне посилення підтримки України за ключовими напрямами.

Головна проблема ситуації, що склалася, в тому, що “Росія перейшла на шлях воєнної економіки” і направила половину своїх ресурсів безпосередньо на ведення війни, а на Заході “поки не прокинулися”, вважає голова комітету парламенту Естонії з оборони Калєв Стойческу.

Директор Міжнародного центру оборони та безпеки Індрек Каннік вважає, що “якби військово-промисловий сектор Заходу з моменту початку війни отримав чіткий сигнал, що потрібно суттєво наростити виробництво, то вже сьогодні обсяги постачання були б зовсім іншими”. Проте через вагання політиків цього не сталося. На його думку, “головна проблема – нерішучість західних союзників і, на жаль, найважливішу роль у цьому відіграють США”.

“Якби Вашингтон робив чіткіші кроки, то і європейські країни діяли б рішучіше”, – вважає Каннік.

Раніше в Естонії повідомили, що вкладатимуть в оборону України 0,25% ВВП.

Естонія готує мільярдну допомогу для України

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Міністерство оборони Естонії підготувало план досягнення перемоги Україною у війні за три роки. Теза документа полягає в тому, що Захід “не повинен боятися допомагати Україні у війні”. Автори плану сподіваються, що затримки з фінансуванням допомоги будуть найближчим часом подолані.

У документі зазначається, що сумарний ВВП усіх країн групи Рамштайн становить 47 трлн євро, з яких на допомогу Україні поки що направлено лише 0,2%. Водночас, ВВП Росії оцінюється всього в 2 трлн євро. План Естонії передбачає серйозне посилення підтримки України за ключовими напрямами.

Головна проблема, на думку голови комітету парламенту Естонії з оборони Калєва Стойческу, полягає в тому, що Росія направила половину своїх ресурсів на ведення війни, тоді як на Заході поки ще не діють рішучі заходи. Директор Міжнародного центру оборони та безпеки Індрек Каннік додав, що якби Захід чітко розумів потребу значного збільшення виробництва військово-промислового сектору, то поставки для України були б набагато більшими вже сьогодні.

Автори документа висловлюють обурення нерішучістю західних союзників, особливо США. Вони вважають, що якби США робили більш чіткі кроки, то і європейські країни діяли б рішучіше. Раніше Естонія повідомила про намір виділити 0,25% свого ВВП на оборону України.

Джерело: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.