Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Виявлено вимерлу тварину: нове відкриття біологів
Наука та Техніка

Виявлено вимерлу тварину: нове відкриття біологів

Єхидна Аттенборо: виявлено вид, який вважали вимерлим

Вчені в Індонезії знайшли єхидну Аттенборо, вид ссавця, якого не бачили протягом останніх 60 років. Це велике відкриття, оскільки вчені вважали, що цей вид вимер. За інформацією CNN, єхидну Аттенборо назвали на честь британського натураліста Девіда Аттенборо.

Під час експедиції під керівництвом Оксфордського університету, біолог Джеймс Кемптон зафіксував зображення єхидни на камеру в останній день дослідження. Ця маленька істота, яка прогулювалася лісовими хащами, є рідкісним видом ссавця, який живе у норах і є дуже скромним і нічним мешканцем.

Наразі невідомо, наскільки велика і стійка популяція єхидни Аттенборо. Ця тварина має хребет їжака, морду мурахоїда і ноги крота. Вчені пояснюють, що цей вид належить до однопрохідних тварин групи яйцекладних, які відокремилися від решти ссавців близько 200 мільйонів років тому.

Крім єхидни Аттенборо, під час експедиції вчені також знайшли нові види комах і жаб. Це важливе відкриття для науки і природної спадщини.

Згідно з дослідженнями, єхидни з’явилися на Землі близько 200 млн років тому, коли жили динозаври. З чотирьох видів єхидн, три мають дзьоб, а саме єхидна Аттенборо та західна єхидна. Ці види перебувають під загрозою зникнення. Раніше вважалося, що єдиним свідченням існування єхидни Аттенборо був екземпляр мертвої тварини з музею природної історії Нідерландів.

Висновок: Виявлення єхидни Аттенборо є великим досягненням для науки. Цей вид, який вважався вимерлим, виявився живим і здоровим. Це нагадує нам про важливість збереження природи і розуміння нашої ролі в охороні біорізноманіття.

Source: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.