Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Наука та Техніка

Вчені в Англії виявили гігантський череп пліозавра на скелі

Вчені витягли гігантський череп морського “монстра” зі скель на Юрському узбережжі

У графстві Дорсет, Англія, команда дослідників здійснила розкопки на Юрському узбережжі і витягла зі скель величезний череп пліозавра – морського хижака, який жив близько 150 мільйонів років тому, повідомляє ВВС.

Цей череп належить одному з найбільших хижаків, які коли-небудь існували. Він був замурований близько 15 метрів від руйнуючоїся скелі і на висоті 11 метрів над землею. Витягти двометрову скам’янілість було надзвичайно складно, повідомляють вчені.

Рештки черепа були виявлені за допомогою морди хижака, яка виднілася з-під гальки на узбережжі.

Вчені пояснюють, що протягом мільйонів років континенти зміщувалися, а рівень моря змінювався, тому скам’янілі скелети виходять на поверхню, коли скелі розмиваються.

Заключні слова

Цей відкритий череп пліозавра на Юрському узбережжі Дорсета є великим досягненням для команди вчених. Витягти його зі скель було надзвичайно складно, але це дозволяє нам отримати більше інформації про життя цих давніх морських хижаків і їхню роль у екосистемі океану 150 мільйонів років тому.

Source: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.