Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

ВАКС не відсторонив затриманого на хабарі голову Тернопільської облради
Наука та Техніка

ВАКС не відсторонив затриманого на хабарі голову Тернопільської облради

Голова Тернопільської облради Михайло Головко залишається на посаді

Чиновника, якого підозрюють у вимаганні у підприємця-волонтера хабаря в розмірі близько 2,4 млн гривень, залишили на посаді.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила у відстороненні від посади голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, якого викрили у вимаганні й одержанні хабаря від бізнесмена-волонтера. Про це у понеділок, 7 серпня, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“Прокурор наголошував на обґрунтованості підозри та наявності ризиків, пов’язаних з перебуванням указаної особи на посаді, оскільки інкримінований злочин тісно пов’язаний із займаною підозрюваним посадою, однак апеляційна інстанція залишила без змін рішення слідчого судді, яким відмовлено у застосуванні відсторонення від посади”, – зауважили в САП.

Повідомляється, що стосовно підозрюваного продовжує діяти запобіжний захід у вигляді застави із покладенням процесуальних обов’язків, визначених слідчим суддею.

Зазначається, що рішення суду Апеляційної палати ВАКС є остаточним.

Нагадаємо, голові Тернопільської облради та двом заступникам очільника Тернопільської ОВА оголосили підозру за вимагання у підприємця-волонтера хабаря в розмірі близько 2,4 млн гривень. Посадовці були затримані “на гарячому” 26 червня.

Під час обшуку в кабінеті голови Тернопільської облради Михайла Головка виявили набої та предмети, схожі на вибухівку.

Пізніше стало відомо, що суд заарештував голову Тернопільської облради Михайла Головка з можливістю виплати застави у розмірі 805 200 гривень. Також запобіжний захід обрали заступникові голови Тернопільської ОВА.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.