Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

В Україні знайшли цвинтар XI століття
Наука та Техніка

В Україні знайшли цвинтар XI століття

Фото: В’ячеслав Баранов

В Україні знайшли цвинтар XI століття

Орієнтація та похоронна обстановка сильно нагадували звичаї племен Західної Балтики.

Археологи під час розкопок в Україні виявили древній цвинтар із останками людей. Про це пише Arkeonews.

Незвичайну знахідку виявили у Київській області. Останки чоловіків зберігалися разом із сокирами, наконечниками копій та мечами. На території поховання виявили останки жінок із бронзовими шийними кільцями.

Вік стародавнього цвинтаря оцінюється у понад десять століть. Ймовірно, він виник ще в XI столітті.

“Залишки похоронних приношень були виявлені в могилах і в дерев’яних відрах біля ніг деяких померлих. Деякі люди були поховані з надзвичайно цінними предметами, у тому числі сланцевими веретенами, ювелірними виробами, такими як бронзові шийні кільця і браслети, брошками, пеннанулярними брошками,, намистами з черепашок каурі та зброєю, таким як бойові сокири, ножі та наконечники копій. Орієнтація та похоронна обстановка сильно нагадували звичаї племен Західної Балтики”, – йдеться у матеріалі

На території цвинтаря виявили кам’яний вівтар, який могли використовувати для християнських або язичницьких ритуалів.

Нагадаємо, раніше у Бразилії відкрили золотий мавзолей Пеле.

На дні Індійського океану виявили гігантський цвинтар акул

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Стаття розповідає про древній цвинтар, який був знайдений в Київській області, Україна. Його вік оцінюється у понад десять століть, що означає, що цей культурний шар виник ще в XI столітті. Останки чоловіків були знайдені разом із зброєю, такою як мечі, копії та сокири. Останки жінок були знайдені з бронзовими шийними кільцями.

Ці знахідки стимулюють докладні дослідження щодо походження і культурних звичаїв цих древніх людей. Орієнтація та похоронна обстановка на цьому цвинтарі певною мірою нагадує звичаї племен Західної Балтики. Це свідчить про можливу взаємодію та обмін культурними звичаями між цими племенами і населенням на території України.

Цікаво, що на території цвинтаря був також знайдений кам’яний вівтар, який може свідчити про присутність християнських або язичницьких ритуалів. Це вказує на те, що на цій території існували різні релігійні впливи та культові практики.

Дослідження таких археологічних знахідок є надзвичайно важливими для розуміння минулого нашої країни та історичних зв’язків з іншими культурами. Вони допомагають нам відтворити картини минулого, розповісти про наше коріння та виробити шанобливе ставлення до спадщини наших предків. Дослідження археологічних знахідок може також привести до нових висновків та поглиблення наших знань про життя і культуру минулих цивілізацій.

Очікується, що дослідження цього древнього цвинтаря приведе до нових відкриттів та розширення нашого розуміння соціальних, культурних та релігійних аспектів життя наших давніх предків. Для археологів важлива робота реконструкції історичного контексту та збереження знахідок для майбутніх поколінь.

Джерело: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.