Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Наука та Техніка

В ГУР та Повітряних силах прокоментували вибухи у Криму

Фото: Кримський вітер, Телеграм

У Криму сьогодні лунали вибухи

Вибухи в тимчасово окупованих Севастополі та Євпаторії – спецоперація за участі Повітряних сил ЗСУ.

Речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, коментуючи сьогоднішні вибухи у Криму, заявив, що українські військові продовжують виконувати свою роботу. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

“Це, можна сказати, відбувається в онлайн-режимі. Мова про те, що українські Сили оборони продовжують роботу. А коли буде можливість оприлюднити результати та поділитися ними, то це обов’язково буде зроблено”, – зазначив Юсов.

Як заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук, вибухи в тимчасово окупованих Севастополі та Євпаторії – спецоперація за участі Повітряних сил ЗСУ.

“2-го січня міністерство брехні РФ відзвітувало про ураження російськими ракетами “бункера із заступником Головнокомандувача Валерія Залужного та ще дев’ятьма генералами ЗСУ. Привіт окупантам у Криму!Чекаю від ворожої пропаганди такого ж епічного звіту із Севастополя та Євпаторії 4-го січня і вкотре дякую пілотам Повітряних сил та всім, хто планував операцію, за бездоганну бойову роботу!”, – зазначив Олещук.

Нагадаємо, сьогодні в окупованому Криму в Севастополі і Євпаторії пролунали вибухи. Окупанти заявляють про роботу російської ППО, але проукраїнські пабліки і моніторингові групи скептично ставляться до цих запевнень і повідомляють про “прильоти”, зокрема у військову частину в Севастополі.

Як повідомлялося, у Криму перекрили Керченський міст і заявили про “літаки НАТО”.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Реакція України на вибухи у Криму: що можна очікувати?

Вчорашні вибухи у тимчасово окупованих Севастополі та Євпаторії стали предметом обговорення як у Росії, так і в Україні. За офіційною версією російської влади, вибухи стали результатом дії російських систем протиповітряної оборони (ППО), що спрацювали на невизначені цілі.

Проте, українська сторона не приймає дану версію готовою і продовжує розслідування подій. Джерела з українських військових сил називають вибухи спецоперацією, залучаючи Повітряні сили ЗСУ. Така версія підтверджується командувачем Повітряних сил генерал-лейтенантом Миколою Олещуком, який зазначив, що вони спланували та здійснили бездоганну бойову роботу і незабаром оприлюднять результати.

З урахуванням сложності ситуації на Кримському півострові, варто очікувати, що реакція України на вибухи буде предметом напруженого дипломатичного спілкування між двома країнами. Для України це може бути робочим інструментом для нагадування міжнародній спільноті про неправомірну окупацію Криму і продовження агресивних дій Росії на цій території.

Однак, слід зазначити, що поки немає однозначної відповіді на те, хто саме стояв за вибухами та яким було їхнє завдання. Розслідування подій може зайняти тривалий час і потребувати співпраці з міжнародними партнерами.

Наразі, в Україні немає проявів ескалації конфлікту, але варто бути уважними до реакцій російської сторони. Можливо, Росія спробує використати ці вибухи як привід для посилення своєї присутності та контролю на Криму.

У майбутньому можна очікувати активних дипломатичних зусиль поза межами України для залучення міжнародної уваги до ситуації в Криму. Висловлення Андрія Юсова про “онлайн-режим” показує, що українська влада бажає тримати свою інформацію актуальною та показовою. Але, з урахуванням можливих реакцій Росії, необхідно бути готовим до можливого посилення конфлікту.

Джерело: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.