Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

У Туреччині виявили статую Танцюючої музи, що має понад дві тисячі років.
Наука та Техніка

У Туреччині виявили статую Танцюючої музи, що має понад дві тисячі років.

У Туреччині знайдено статую Танцюючої музи, якій понад дві тисячі років

У стародавньому місті Стратонікей, відомому як місто вічного кохання, було знайдено статую Танцюючої музи. Під час археологічних робіт на місці стародавнього міста Стратонікей знайшли статую Танцюючої музи, якій 2175 років. Сьогодні на місці античного міста розташоване село Ескіхісар у провінції Мугла. Воно має площу сім кілометрів. За інформацією видання, витвір мистецтва виявили усередині фригідарію римської лазні. Однак голова та руки скульптури були відсутні. Раніше копію статуї Танцюючої музи знаходили в римських лазнях стародавнього міста Перге, а також на Родосі, що свідчить про її широку популярність в римський період. Вважається, що Танцюючі музи були створені Філіском, відомим скульптором ІІ ст. до н.е. Хоча по всій Анатолії та Греції існують численні репродукції цього твору римського періоду, нещодавно знайдена статуя зі Стратонікеї є єдиною його автентичною роботою з елліністичної епохи. Після завершення робіт статуя буде виставлена в музеї Мугла.

“2 тисячі 175 років потому знову привіт! Я – статуя Танцюючої музи, одна з інспіраційних персонажів античної міфології, яка була знайдена у Стратонікейському античному місті після 2 тисяч 175 років завдяки працьовитим археологам та реставраторам.” – це заява, опублікована на Twitter акаунті Stratonikeia ve Lagina Kazısı.

У Туреччині археологи знайшли статую Танцюючої музи, яка має понад дві тисячі років. Цей витвір мистецтва був виявлений у фригідарії римської лазні на місці стародавнього міста Стратонікей. Хоча копії цієї статуї були знайдені в інших місцях, знайдена в Стратонікеї є єдиною автентичною роботою скульптора Філіска з елліністичної епохи. Після завершення робіт статуя буде виставлена в музеї Мугла.

Source: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.