Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Наука та Техніка

У Китаї виявлені гробниці з артефактами, що мають близько 4,5 тисячі років.

Фото: Nanjing Museum/Handout via Xinhua

Гончарний горщик, знайдений на місці розкопок

У Китаї знайдено руїни з артефактами віком близько 4,5 тисячі років

У місті Чанчжоу на сході Китаю було знайдено сорок гробниць з численними реліквіями, включаючи кераміку, нефрит і кам’яний посуд. Вони датуються приблизно 4500-5500 роками. Про це повідомляє Xinhua.

Розкопки проводилися на площі 1,5 млн м² в дельті річки Янцзи, де понад п’ять тисяч років тому сформувалися одні з перших протодержавних утворень на території сучасного Китаю – культура Сунцзе і її наступниця Лянчжу.

Археологи досліджували ділянку на овальному кургані, оточеному понад десятьма невеликими пласкими фундаментами та ровами з подвійною системою водопостачання, з 2019 року.

У знайдених руїнах вони виявили кераміку, вироби з нефриту та кам’яний посуд.

Дослідники вважають, що територія, яку вони вивчають, відображає зміни в житті від пізньої династії Сунцзе до культури Лянчжу і дає новий погляд на модель розвитку цивілізації в нижній течії річки Янцзи в давнину.

Раніше повідомлялося, що поблизу узбережжя італійського острова Сардинія водолаз виявив десятки тисяч стародавніх бронзових монет.

Цитата автора сайту: “У Китаї знайдено руїни з артефактами віком близько 4,5 тисячі років”

Висновок автора сайту: Розкопки в місті Чанчжоу принесли важливі знахідки, які дають новий погляд на життя в давнину і розвиток цивілізації в Китаї.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Source: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.