Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Наука та Техніка

Дослідники визначили звички, що сприяють довголіттю

Фото: pixabay.com

Вчені перерахували звички для довголіття

Здоровий сон, правильне харчування, активність та фізичні вправи – ключ до довголіття

Дослідники з Гарвардського університету виявили здорові звички, які допоможуть збільшити шанси на довге життя. Про це повідомляє GQ.

Достатній сон

Згідно з експертами, достатня кількість годин повноцінного сну є важливою для відновлення тіла і мозку, боротьби зі стресом та підтримки сильного імунітету. Науковці рекомендують спати від семи до восьми годин на добу, створюючи розпорядок дня, уникати розсіюючих факторів і забезпечувати темну і прохолодну кімнату для сну.

Харчування

Вчені підкреслюють, що харчування має великий вплив на організм. Рекомендується дотримуватися здорової та збалансованої дієти, зокрема середземноморської, яка включає фрукти, овочі, корисні жири, рибу та сезонні продукти. Важливо контролювати споживання цукру та нездорової їжі.

Силові тренування

Тренування з обтяженнями є одним з найкращих способів збереження м’язової маси, міцного тіла, захисту кісток та підвищення витривалості. Експерти рекомендують включати їх у розпорядок дня два-три рази на тиждень.

Активність

Помірна фізична активність протягом 150 хвилин на тиждень є достатньою, але також важливо бути більш активним протягом дня, особливо для людей з сидячою роботою. Рекомендується підніматися сходами, ходити пішки на роботу, часто вставати зі стільця та рухатися більше взагалі.

Відсутність шкідливих звичок

Вживання алкоголю та куріння можуть скоротити життя і збільшити ризик розвитку різних захворювань, включаючи рак. Вчені радять виключити ці шкідливі звички або обмежити їх вживання до мінімуму.

Загалом, дотримання здорових звичок, які включають достатній сон, правильне харчування, фізичну активність та відсутність шкідливих звичок, може сприяти довгому та здоровому життю.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Заключні думки

Здоровий сон, правильне харчування, активність та фізичні вправи є ключовими факторами для досягнення довголіття. Дослідники з Гарвардського університету наголошують на важливості цих звичок для підтримки здоров’я та збільшення шансів на тривале життя.

Джерело: GQ

Source: ua.korrespondent.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.