Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Українські військові компенсували російську перевагу маневром у Курській області — ISW, 907-й день війни
Футбол

Українські військові компенсували російську перевагу маневром у Курській області — ISW, 907-й день війни

Протистояння російському вторгненню: Огляд подій станом на 18 серпня 2024 року

Ця стаття пропонує огляд ключових подій та інформації, пов’язаніх з повномасштабним російським вторгненням в Україну, що станули доступними станом на 18 серпня 2024 року. Стаття включає фактичні відомості, які було зібрано впродовж 907 днів героїчного опору українського народу. Її можна розглядати, як добірку останніх новин, які варто прочитати для отримання всебічного огляду ситуації.

Героїчний опір

Сьогодні, 18 серпня 2024 року, завершується 907 доба героїчного протистояння України російському вторгненню. У протягом цього часу українці продемонстрували вражаючу відвагу та стійкість.

Основні новини дня

  • Сили оборони України завдали удару по комбінату “Кавказ”.
  • Через брак особового складу російське командування перекинуло на захист Курської області військових космічно-повітряних сил.
  • Українські військові компенсували перевагу РФ маневром у Курській області.
  • Українська в’язниця на півночі країни прийняла 320 військовополонених з Курської області, 80% з яких — призовники.

Дії ворога на окремих напрямках

Стаття надає детальний огляд військових дій ворога на різних напрямках, включаючи Харківський, Куп’янський, Лиманський, Сіверський, Краматорський, Торецький, Покровський, Курахівський, Времівський, Гуляйпільський та Оріхівський напрямки.

Звернення Президента України

“У війни немає відпусток. Потрібні рішення, потрібна вчасна логістика оголошених пакетів.”

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародне співтовариство пришвидшити постачання військового спорядження і зброї для українських сил.

Підсумок автора

Висловлюється віра в Збройні Сили України та впевненість у силі українського народу. Зазначається важливість підтримки міжнародної спільноти та наголошується, що разом ми зможемо подолати агресора і відстояти нашу незалежність.

Слава Україні!

Огляд подій російського вторгнення в Україну станом на 18 серпня 2024 року

Пропонуємо вашій увазі огляд ключових подій та інформації щодо повномасштабного російського вторгнення в Україну за підсумками 18 серпня 2024 року.

907 днів героїчного опору українського народу

Сьогодні завершується 907 доба героїчного протистояння українського народу російському повномасштабному воєнному вторгненню.

Втрати ворога

Основні новини дня

  • Сили оборони України завдали удару по комбінату “Кавказ”, де зберігалися нафтопродукти для російської армії.
  • Через брак особового складу російське командування перекинуло на захист Курської області військових космічно-повітряних сил, яких було переведено у мотострільці — ЗМІ.
  • Українські військові компенсували перевагу росії маневром у Курській області — ISW.
  • Українська в’язниця на півночі країни прийняла 320 військовополонених з Курської області, 80% з яких — призовники — The New York Times.
  • Британське видання The Sunday Times повідомляє, що прем’єр Великої Британії Кір Стармер та міністр оборони Джон Хілі прийняли рішення бути більш відкритими щодо застосування наданої Україні зброї на території рф, зокрема, у Курській області.
  • Sunday Times також зазначає, що британський уряд розглядає можливість дозволити Україні застосовувати ракети Storm Shadow по військових цілях у глибині росії, але цьому заважає позиція партнерів, які беруть участь у їхньому виробництві — Франції та США.

Дії ворога на окремих напрямках

Харківський напрямок

Відбулося два боєзіткнення поблизу Вовчанська та Липців, де наразі триває один бій.

Куп’янський напрямок

Ворог провів дев’ять наступальних дій у бік Глушківки, Стельмахівки та Синьківки. На цей час продовжуються п’ять атак.

Лиманський напрямок

Відбулося 11 бойових зіткнень. Противник штурмував позиції наших захисників неподалік Греківки, Макіївки, Невського, Тернів, Новосадового та Торського. Десять боїв завершено, один — досі триває.

Сіверський напрямок

Наші українські захисники зупинили ворожий штурм біля Верхньокам’янського.

Краматорський напрямок

Загарбницька армія наступала у бік Григорівки, Калинівки, Часового Яру, Кліщіївки та Предтечиного. Загалом відбулося вісім боєзіткнень, три з яких досі тривають.

Торецький напрямок

Окупанти атакували 15 разів біля Залізного, Торецька, Диліївки та Неліпівки. Чотирнадцять штурмів відбито, ще один — триває. Крім цього, загарбники завдали два авіаудари по Дачному та Дружбі.

Покровський напрямок

Росіяни здійснили 24 штурмові дії у районах населених пунктів Воздвиженка, Калинове, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Миколаївка, Птиче, Новогродівка, Завітне та Михайлівка. Сили оборони України стримують натиск військ рф та відбили 19 атак, п’ять боєзіткнень досі тривають. Втрати противника на цьому напрямку уточнюються. Також противник завдав п’ять авіаударів, скинувши два КАБи по Калиновому та запустивши НАРи у бік Олександрополя.

Курахівський напрямок

Загарбники шість разів безрезультатно атакували поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Парасковіївки.

Времівський напрямок

Противник чотири рази штурмував наші позиції біля Роздольного та Водяного, де наразі триває одне боєзіткнення.

Гуляйпільський та Оріхівський напрямки

Окупанти, залучивши авіацію, завдали два авіаудари по районах Долинки та Кам’янського.

Придніпровський напрямок

У результаті боєзіткнення росіяни зазнали поразки.

На інших напрямках фронту — без особливих змін.

Звернення Президента України Володимира Зеленського

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців із наступними словами: “Щойно доповідав Головком Сирський. І щодо ситуації на сході України, і щодо операції в Курській області, і щодо «обмінного фонду», щодо комплектації наших бригад – комплектації наших резервів: це і снаряди, і зброя. По всіх напрямках наші хлопці – ви молодці. Але щодо постачання від наших партнерів потрібне пришвидшення.

Ми дуже просимо. У війни немає відпусток. Потрібні рішення, потрібна вчасна логістика оголошених пакетів. Особливо я звертаюсь зараз до Сполучених Штатів, до Великої Британії, до Франції”.

Цитата автора сайту

“Кожен день боротьби українського народу за свою свободу наближає нас до перемоги. Важливо пам’ятати, що єдність і підтримка наших захисників — це ключ до успіху”.

Висновок автора сайту

Ситуація на фронті залишається складною, але українські сили продовжують героїчно тримати оборону та завдавати втрат ворогу. Важливо, щоб міжнародна спільнота продовжувала підтримувати Україну, забезпечуючи своєчасне постачання необхідної зброї та ресурсів. Разом ми зможемо подолати агресора і відстояти нашу незалежність.

Віримо у Збройні Сили України! Разом Ми – сила! Слава Україні!

Джерело: football.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.