Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Україна контролює 74 населених пункти Курської області на 901-й день війни
Футбол

Україна контролює 74 населених пункти Курської області на 901-й день війни

Огляд подій повномасштабного вторгнення Росії в Україну за 13 серпня 2024 року

У цій статті ми підсумуємо події 902-го дня героїчного протистояння українського народу російському повномасштабному воєнному вторгненню. Основні теми, які будуть розглянуті, включають втрати противника, новини дня, дії ворога на різних напрямках, звернення Президента України та висновки на основі відгуків читачів.

Втрати противника

Українські сили оборони через день завдали значних втрат ворогу. Статистика втрат буде представлена у розділі.

Новини дня

Ми дамо огляд істотних подій, що стосуються воєнного конфлікту, включаючи заяви Литви та Туску про Росію та Україну, рух військ від Росії, повідомлення про контроль над територіями та можливу мобілізацію Росією.

Дії ворога на різних напрямках

Ми оглянемо стратегії та тактику ворога на різних напрямках, включаючи Харківський, Куп’янський, Лиманський, Сіверський, Краматорський, Торецький, Покровський, Курахівський, Времівський та Придніпровський.

Звернення Президента України Володимира Зеленського

Ми наведемо останнє публічне звернення Президента України до народу щодо ситуації з вторгненням.

“Незважаючи на важкі умови, українські захисники продовжують демонструвати неймовірну мужність і стійкість у боротьбі за свободу та незалежність нашої держави.”

На завершення, ми контекстуалізуємо події та висловимо нашу впевненість в майбутній перемозі. Разом Ми – сила! Слава Україні!

Огляд подій повномасштабного вторгнення Росії в Україну за 13 серпня 2024 року

Пропонуємо вашій увазі підсумки 902-го дня героїчного протистояння українського народу російському повномасштабному воєнному вторгненню.

Втрати противника

Протягом дня українські сили оборони завдали значних втрат ворогу. Було знешкоджено 128 окупантів, знищено шість танків, дві одиниці спецтехніки та сім автомобілів. Ще один танк, чотири артсистеми і чотири бойових бронемашини зазнали значних пошкоджень. Підрахунок триває.

Новини дня

  • Міністр оборони Литви повідомив, що Росія перекидає війська в Курську область із Калінінграда.
  • Туск заявив, що операція в Курській області є правом України на самооборону.
  • Росія вивела частину військ з півдня України для оборони Курської області.
  • Україна контролює 74 населених пункти Курської області, повідомив Сирський.
  • Росія може оголосити нову хвилю мобілізації через високі втрати на фронті.

Дії ворога на різних напрямках

Сили оборони України активно протидіють планам російських загарбників, зосереджуючи зусилля на зриві їхніх намірів окупації української території та виснаженні бойового потенціалу ворога.

З початку доби відбулося 111 бойових зіткнень. Противник завдав одного ракетного удару (дві ракети), 63 авіаційних удари (використано 83 КАБи) та 489 ударів дронами-камікадзе, здійснив 2760 обстрілів позицій українських військ.

Окремі напрямки бойових дій

Харківський напрямок: Російські сили 12 разів штурмували позиції українських підрозділів у районах Глибокого, Липців, Тихого і Вовчанська. Біля Вовчанська тривають боєзіткнення.

Куп’янський напрямок: Ворог двічі атакував, намагаючись просунутися у бік Синьківки та Новоосинового, але безуспішно.

Лиманський напрямок: Російські війська 11 разів штурмували позиції українських захисників у районах Терни, Невське, Макіївка та Серебрянського лісу. Два боєзіткнення ще не завершено.

Сіверський напрямок: Українські війська відбили п’ять спроб противника покращити тактичне положення поблизу Верхньокам’янського і Спірного.

Краматорський напрямок: П’ять спроб загарбників просунутися вперед поблизу Часового Яру і Білої гори завершились невдачею.

Торецький напрямок: Окупанти сім разів штурмували у районах Залізного і Торецька. П’ять атак відбито, бойові дії тривають у двох локаціях.

Покровський напрямок: Противник здійснив 48 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність зафіксована в районах Гродівки, Єлизаветівки, Скучного та Желанного.

Курахівський напрямок: Чотири бойових зіткнення. Терористи безуспішно намагалися просунутися в районах Красногорівки та Костянтинівки.

Времівський напрямок: Шість атак противника біля Водяного і Костянтинівки. Бої продовжуються.

Придніпровський напрямок: Дев’ять ворожих штурмів, усі безуспішні.

Звернення Президента України Володимира Зеленського

Віримо у Збройні Сили України! Разом Ми – сила! Слава Україні!

Цитата автора сайту

“Незважаючи на важкі умови, українські захисники продовжують демонструвати неймовірну мужність і стійкість у боротьбі за свободу та незалежність нашої держави.”

Висновок автора сайту

Українські сили оборони продовжують успішно протистояти агресії, завдаючи значних втрат ворогу. Кожен день боротьби наближає нас до перемоги, і ми віримо в нашу спільну силу та незламність.

Джерело: football.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.