Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Футбол

Слідство у справі про корупцію в іспанському футболі включає футболіста Піке

Жерар Піке: з футболіста до фігуранта справи про шахрайство

Колишній гравець національної команди Іспанії, Жерар Піке, потрапив до числа осіб, що перебувають під офіційним розслідуванням у справі про можливе шахрайство. Як стало відомо, він може бути причетним до неправомірних дій з приводу укладання контракту на проведення Суперкубка Іспанії в Саудівській Аравії. Які обставини призвели до цього та як розвиваються події – у нашій статті.

Що стало причиною звинувачень?

За інформацією AFP, Жерар Піке, колишній захисник футбольного клубу “Барселона”, підозрюється в кримінальних діях. Зокрема, йдеться про особливості укладання контракту про проведення Суперкубка Іспанії в 2018 році, в якому була задіяна компанія Kosmos, власником якої є Піке.

Підозри щодо контракту

У вирішенні справи важлива роль може відіграти умова контракту, яка передбачала “гарантовану виплату компанії Kosmos комісійних у розмірі 4 млн євро на рік”. Як зазначають юристи, це могло бути порушенням закону з кримінальними наслідками.

Розслідування розпочато

Справу про можливе шахрайство при укладанні контракту розслідують Іспанські правоохоронні органи. Вони активно зайнялися цим питанням, коли в 2022 році стало відомо про запис розмови між Луїсом Рубіалесом, тодішнім президентом Королівської іспанської футбольної федерації, та Жераром Піке.

Коментарі експертів

“Цей випадок знову підкреслює, що корупція в спорті – це реальна проблема, яка потребує негайного вирішення. Жерар Піке, як і будь-яка інша особа, повинен відповісти за свої дії, якщо вони були незаконними”, – коментує автор сайту.

Незалежно від результатів розслідування, репутація Жерара Піке вже постраждала. Це показує, що навіть високопоставлені особи в спорті не застраховані від звинувачень в корупції.

Жерар Піке: з футболіста до фігуранта справи про шахрайство

Колишній гравець національної команди Іспанії, Жерар Піке, потрапив до числа осіб, що перебувають під офіційним розслідуванням у справі про можливе шахрайство.

Що стало причиною звинувачень?

Жерар Піке, відомий як колишній захисник Барселони, опинився в центрі скандалу, пов’язаного з корупцією. За інформацією AFP, його звинувачують у неправомірностях під час укладення контракту про проведення Суперкубка Іспанії в Саудівській Аравії.

У 2018 році контракт на суму 40 млн євро було підписано тодішнім президентом Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) Луїсом Рубіалесом за посередництвом компанії Kosmos, власником якої є Піке.

Підозри щодо контракту

Судові органи заявили, що в умовах контракту, який передбачав “гарантовану виплату компанії Kosmos комісійних у розмірі 4 млн євро на рік”, можуть бути порушення з кримінальними наслідками.

У зв’язку з цим, Піке було включено до групи осіб, щодо яких проводиться офіційне розслідування у справі про можливе шахрайство.

Розслідування розпочато

Іспанські правоохоронні органи розпочали розслідування у 2022 році, коли стало відомо про запис розмови між Рубіалесом і Піке, в якому вони обговорювали багатомільйонні винагороди.

Цитата автора сайту

“Цей випадок знову підкреслює, що корупція в спорті – це реальна проблема, яка потребує негайного вирішення. Жерар Піке, як і будь-яка інша особа, повинен відповісти за свої дії, якщо вони були незаконними”, – коментує автор сайту.

Висновок автора сайту

“Незалежно від результатів розслідування, ця ситуація вже залишила слід на репутації Жерара Піке. Це показує, що навіть високопоставлені особи в спорті не застраховані від звинувачень в корупції”, – підсумовує автор сайту.

Джерело: football.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.