Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Футбол

Шакірі забив неймовірний гол, але Швейцарія все одно не змогла перемогти Шотландію

Команда Стіва Кларка продовжує боротьбу за місце в плей-оф

Збірна Шотландії продовжує боротьбу за місце в плей-оф за результатами шостого ігрового дня Чемпіонату Європи-2024. Зустріч із Швейцарією була перспективою для “тартанової армії” на порятунок становища в групі A, незважаючи на їхній розгром у першому турі.

Перший тур: протилежні результати

Збірна Шотландії прийшла в березневоматч з Німеччиною, отримавши п’ять голів. Натомість, команда Швейцарії обіграла Угорщину із рахунком 3:1, показавши себе гідним суперником.

Шотландці перевершили себе

Незважаючи на програш в першому турі, збірна Шотландії змогла зібратися та привести гру у Кельні до нічиєї 1:1.

Висновок автора сайту

“Цей матч був наповнений емоціями і напруженістю. Обидві команди показали високий рівень гри, але, на жаль, Шотландія не змогла забити власними зусиллями.”

Водночас, автор вважає, що команда Стіва Кларка все ще має всі шанси на втілення своєї мети – переходу в плей-оф. Незалежно від результату, Шотландія продемонструвала високий рівень гри та перевершила саму себе після першого туру.

Команда Стіва Кларка продовжує боротьбу за місце в плей-оф

Незважаючи на розгром у першому турі, команда Стіва Кларка все ще в боротьбі за місце в плей-оф.

![Шотландія — Швейцарія, Getty Images](https://s.ill.in.ua/i/news/630×373/533/533639.jpg)

Шостий ігровий день чемпіонату Європи-2024

На завершення шостого ігрового дня чемпіонату Європи-2024, який також став стартовим для другого туру групового етапу цього турніру, збірна Шотландії в Кельні зустрічалась із Швейцарією. Цю дуель можна було назвати останнім шансом “тартанової армії” на порятунок становища в групі A.

Перший тур: протилежні результати

Обидві збірні забивали в першому турі у ворота Німеччини та Угорщини відповідно, проте підсумки їхніх матчів були цілком протилежними. Команда Стіва Кларка отримала натомість п’ять голів від господарів турніру, і з таким багажем навіть перспективи боротьби в рейтингу третіх місць для неї виглядали примарними. А ось “наті”, навпаки, обіграли “чарівних мадярів” (3:1), і тому після завершення гри в Штутгарті вже точно розуміли власні перспективи.

Шотландці перевершили себе

Шотландці в підсумку перевершили себе, і під улюблену волинку заспівали неофіційний гімн так, що Райн-Енергі-Штадіон немов тільки й складався з фанатів “тартанової армії”. На полі це натхнення теж можна було побачити. Усе ж таки, то Німеччина була настільки сильною, бо цього разу гості з Британських островів знайшли в собі сили трохи витягнути суперників на себе й завдати разючого удару на контратаці.

Шотландія знову не забила

Але Шотландія знову власними зусиллями не забила. За неї це зробив Шер, який невдало спробував блокувати удар Мактомінея з передачі Макгрегора на лівому фланзі штрафного. Очевидно, що відсутність додаткових очок у турнірній таблиці після цього матчу Швейцарію тішити не могла, тому “наті” зробили приблизно те саме, що й грі до цього — створили хаос у атаці й суперникам знову було важко передбачити їхні дії.

Шотландія — Швейцарія 1:1

Голи: Мактоміней, 13 — Шакірі, 26

Заявки команд

Шотландія: Ганн — Ролстон, Гендрі, Генлі, Тірні (Маккенна, 61), Робертсон — Мактоміней, Гілмор (Маклін, 79), Макгрегор, Макгінн (Крісті, 90) — Адамс (Шенкленд, 90).

Швейцарія: Зоммер — Шер, Аканджі, Родрігес — Відмер (Стергіу, 86), Джака, Фройлер (Рідер, 75), Ебішер — Ндоє (Амдуні, 86), Варгас (С’єрро, 74) — Шакірі (Емболо, 59).

Попередження: Мактоміней, Маккенна, Макгінн — Родрігес, С’єрро

Цитата автора сайту

“Цей матч був наповнений емоціями і напруженістю. Обидві команди показали високий рівень гри, але, на жаль, Шотландія не змогла забити власними зусиллями.”

Висновок автора сайту

“Незважаючи на результат, команда Стіва Кларка продемонструвала високий рівень гри. Вони продовжують боротьбу за місце в плей-оф і мають всі шанси досягти своєї мети.”

Джерело: football.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.