Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Італія оголосила про постачання систем SAMP/T Україні до кінця вересня на 937-й день війни
Футбол

Італія оголосила про постачання систем SAMP/T Україні до кінця вересня на 937-й день війни

Огляд подій 17 вересня 2024 року: Повномасштабне вторгнення Росії в Україну

Стаття призначена для того, щоб призентувати подробиці та обставини повномасштабного російського вторгнення в Україну за підсумками 937-ї доби героїчного протистояння Українського народу.

Втрати ворога та ключові новини

Важливии компонентом даного огляду є обговорення ключових новин дня зокрема: заяву США про новий “план миру” Зеленського, анонс Італії про поставку системи SAMP/T Україні до кінця вересня, прийняття Зеленським рішення про розширення українського флоту винищувачів F-16, та інші рішення щодо оборони країни від вторгнення.

Оперативна ситуація на фронті

Ця частина статті посвящена аналізу ситуації на різних напрямках фронту, включаючи Лиманський, Сіверський, Краматорський, Торецький, Покровський, Курахівський, Времівський, Гуляйпільський та Придніпровський напрямки.

Звернення Президента України Володимира Зеленського

Президент України Володимир Зеленський в своєму зверненні висловив подяку рятувальникам за їхню самовіддану роботу.

“Щоденна боротьба українських захисників та рятувальників є прикладом незламності та самовідданості. Кожен день наближає нас до перемоги, і ми віримо у силу нашого народу та Збройних Сил України”.

Висновок автора сайту

Незважаючи на нелегкі обставини, ситуація на фронті залишається контрольованою. Роль міжнародної підтримки та дії ЗСУ в обороноздатності країни є неоціненними.

Віримо у Збройні Сили України! Разом Ми – сила! Слава Україні!

Огляд подій 17 вересня 2024 року: Повномасштабне вторгнення Росії в Україну

До вашої уваги інформація щодо повномасштабного російського вторгнення в Україну за підсумками 17 вересня 2024 року. Завершилася 937 доба героїчного протистояння Українського народу російському повномасштабному воєнному вторгненню.

Втрати ворога та ключові новини

Серед ключових новин дня:

  • У США заявили, що бачили новий “план миру” Зеленського.
  • Італія анонсувала поставку системи SAMP/T Україні до кінця вересня.
  • Президент Зеленський повідомив про розширення українського флоту винищувачів F-16 за результатами наради з командуванням Повітряних сил.
  • Міноборони Німеччини сподівається на схвалення урядом додаткових сотень мільйонів євро допомоги для України.
  • На початку 2024 року Валерій Залужний виступав проти планів Зеленського щодо вторгнення в Курську область, повідомляє *Politico* з посиланням на неназваних українських військових високопосадовців.

Оперативна ситуація на фронті

Лиманський напрямок

На Лиманському напрямку тривають ворожі атаки в районах Чернещини, Дружелюбівки, Макіївки та Торського. За добу зафіксовано вісім боєзіткнень, два з яких ще тривають. Ситуація залишається під контролем українських сил.

Сіверський напрямок

Супротивник атакував поблизу Верхньокам’янського та Виїмки, двічі намагався прорвати оборону ЗСУ. Обидві атаки були успішно відбиті.

Краматорський напрямок

На Краматорському напрямку ворог здійснив п’ять штурмових дій поблизу Часового Яру, Ступочок та Кліщіївки. Одне боєзіткнення триває в районі Білої Гори.

Торецький напрямок

На Торецькому напрямку зафіксовано сім атак ворога, основні бойові дії відбуваються біля Торецька та Неліпівки. П’ять боєзіткнень вже завершено. Ворог також завдав авіаударів по Щербинівці, Петрівці та Дружбі.

Покровський напрямок

На Покровському напрямку окупанти здійснили 19 спроб атакувати українські позиції в районах Гродівки, Новоторецького, Орлівки, Миколаївки та Українська. Сили оборони відбили 14 атак, п’ять боїв ще тривають.

Курахівський напрямок

Найбільша кількість боєзіткнень зафіксована на Курахівському напрямку. Ворог за підтримки авіації 22 рази намагався просунутися поблизу Цукуриного, Желанного Першого, Гірника, Георгіївки та Костянтинівки. Шість боєзіткнень ще не завершені.

Времівський напрямок

На Времівському напрямку ворог шість разів атакував у напрямку Вугледару та Катеринівки. Три атаки досі тривають.

Гуляйпільський та Придніпровський напрямки

Населений пункт Вербове на Гуляйпільському напрямку зазнав авіаудару некерованими авіаракетами. На Придніпровському напрямку відбито дві ворожі атаки.

На інших напрямках фронту ситуація залишається без суттєвих змін.

Звернення Президента України Володимира Зеленського

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні з нагоди Дня рятівника подякував працівникам ДСНС за їхню самовіддану роботу. Він відзначив державними нагородами рятувальників, які особливо відзначилися в останні дні:

  • Євгеній Хорунжий – рятувальник із Харківщини, сержант, п’ять років працює в ДСНС.
  • Олександр Агудов – капітан служби цивільного захисту, 13 років у Службі порятунку, Донеччина.
  • Володимир Морозов – майстер-сержант, Сумщина, брав участь у ліквідації наслідків удару по Конотопу.
  • Андрій Житков – майстер-сержант, Донеччина, допомагає евакуації людей у прифронтових районах.
  • Володимир Пискун – майстер-сержант, Херсонщина, 14 років у ДСНС.
  • Сапери ДСНС: Олег Філіппов, Микола Лінцов, Олександр Гуменчак.

Президент висловив вдячність усім рятувальникам за їхню відданість і професіоналізм.

Цитата автора сайту

“Щоденна боротьба українських захисників та рятувальників є прикладом незламності та самовідданості. Кожен день наближає нас до перемоги, і ми віримо у силу нашого народу та Збройних Сил України”.

Висновок автора сайту

Поточна ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою. Українські захисники продовжують давати гідну відсіч ворогу на всіх напрямках, демонструючи мужність та професіоналізм. Підтримка міжнародних партнерів, зокрема постачання нових систем озброєння, є важливим фактором у зміцненні обороноздатності України. Ми віримо у наші Збройні Сили та наближення перемоги.

Віримо у Збройні Сили України! Разом Ми – сила! Слава Україні!

Джерело: football.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.