Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

День 868 війни: Україна отримує системи Patriot та перші F-16, звітується про ще один випадок розстрілу полонених з боку Російської Федерації
Футбол

День 868 війни: Україна отримує системи Patriot та перші F-16, звітується про ще один випадок розстрілу полонених з боку Російської Федерації

Огляд ситуації в Україні станом на 10 липня 2024 року: Вторгнення Росії, втрати агресора, політичні заяви та бойові дії

Ця стаття є свого роду летописом, що відображає події на 868-й день героїчного опору України проти вторгнення Росії. Ми зібрали останні новини та оцінюємо хід бойових дій на різних напрямках, основні втрати агресора та важливі політичні заяви, які впливають на перебіг подій.

Останні новини

  • Президент США Байден надає Україні додаткову батарею Patriot.
  • Президент України Зеленський закликає США зняти обмеження на атаки України на літаки РФ.
  • За даними Financial Times, Росія помітно збільшує виробництво ракет Х-101.
  • Норвегія, Данія та Нідерланди передають Україні винищувачі F-16.
  • Великобританія дає дозвіл Україні на використання ракет Storm Shadow для ударів по Росії.
  • Отримана інформація про новий випадок розстрілу українських військовополонених російськими силами.

Хід бойових дій

Інформація про хід бойових дій детально описана для кожного бойового напрямку, включаючи Харківський, Куп’янський, Лиманський, Сіверський, Краматорський та інші. Відбулося загалом 92 бойові зіткнення за день.

“Сьогодні продовжуємо роботу у Вашингтоні, і буде, зокрема, вже дуже скоро рішення по F-16. Збільшуємо кількість літаків, доступних Україні.”

Це заява президента України Володимира Зеленського, яка підкреслює активність міжнародної допомоги.

Висновок автора

Кінцеві роздуми автора відображають впевненість у перемозі. Цитата автора: “Незважаючи на великі втрати та невдачі, російська сторона продовжує свою агресивну політику. Але ми впевнені, що разом ми зможемо протистояти цьому виклику. Слава Україні!”.

Інформація про російське вторгнення в Україну станом на 10 липня 2024 року

Це 868-й день героїчного опору України проти повномасштабного воєнного вторгнення Росії.

Втрати агресора

Останні новини

– Президент США Байден заявив про надання Україні додаткової батареї Patriot під час відкриття саміту НАТО. Також очікується отримання двох батарей Patriot від Німеччини та Румунії, однієї від Нідерландів та інших партнерів, системи SAMP-T від Італії, а також десятків систем ППО (NASAMS, HAWK, IRIS-T, Gepard) у найближчі місяці.

– Президент України Зеленський заявив про необхідність надати Україні можливість атакувати літаки РФ прямо на авіабазах і закликав США зняти всі обмеження для України на удари по території Росії.

– За даними Financial Times, Росія виробляє майже в вісім разів більше ракет Х-101, ніж до початку повномасштабного вторгнення. Саме цим типом ракет Росія атакувала дитячу лікарню Охматдит у Києві.

– Прем’єр Норвегії заявив, що країна передасть Україні шість винищувачів F-16.

– США повідомили, що Данія та Нідерланди розпочали процес передачі перших літаків F-16 Україні.

– Великобританія дала дозвіл Україні на нанесення ударів ракетами Storm Shadow вглиб території РФ, повідомляє Bloomberg.

– Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що ОГП розслідує новий випадок розстрілу українських військовополонених росіянами на Запорізькому напрямку.

Дії агресора на окремих напрямках

Загалом за добу відбулося 92 бойових зіткнення.

Прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей продовжують потерпати від артобстрілів з території Російської Федерації. Вогонь ствольної артилерії та РСЗВ пошкодив райони населених пунктів Дмитрівка, Бачівськ, Велика Писарівка, Сидорівка, Тур’я, Осоївка та Сеньківка.

Харківщина перебуває під бомбардуванням ворожої авіації. З російських міст Бєлгород та Шебекіно було завдано дев’ять авіаударів, в результаті яких було скинуто 15 КАБів. Ціллю атак стали райони українських населених пунктів Липці, Вовчанськ, Глибоке та Малі Проходи. Крім того, на Харківському напрямку російські окупанти тричі безуспішно атакували оборонні рубежі українських підрозділів поблизу Вовчанська та Глибокого.

На Куп’янському напрямку противник тричі намагався штурмувати позиції українських військ неподалік Берестового. Усі ворожі атаки були відбиті.

На Лиманському напрямку за день агресор здійснив 10 атак поблизу Макіївки, Греківки та Невського. Сім атак завершилися без успіху для противника, ще три тривають. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку ворог активізувався в районах населених пунктів Білогорівка, Спірне, Верхньокам’янське, Виїмка та Роздолівка. Сили оборони України стійко стримують ворога. Наразі відбито дев’ять атак окупантів, ще дві тривають.

На Краматорському напрямку противник здійснив чотири штурми позицій українського війська поблизу Григорівки, Іванівського та Часового Яру. Два бої завершено, ще два тривають.

На Торецькому напрямку відбулося 15 ворожих атак у районі Північного, Торецька та Нью-Йорка. Оборонцями української землі відбито 14 атак противника, ще одне боєзіткнення продовжується.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили найбільшу кількість спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Євгенівка, Новоселівка Перша, Карлівка, Прогрес та Юр’ївка. Сили оборони стримують натиск та відбили 19 атак противника, 12 боїв ще тривають. Втрати ворога уточнюються.

Продовжуються два бої на Курахівському напрямку, поблизу Невельського та Красногорівки. Ще чотири ворожі атаки українські захисники відбили у районі Дальнього, Костянтинівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку підрозділи наших військ відбили три штурми росіян неподалік Урожайного та Макарівки. На даний момент триває бій у районі Водяного.

На Гуляйпільському напрямку окупанти зазнали невдачі поблизу населеного пункту Гуляйполе.

На Оріхівському напрямку російські загарбники двічі атакували позиції наших військ. Одна атака була безуспішною у районі Роботиного, ще одна продовжується неподалік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку нашими захисниками відбито дві ворожі атаки в районі Кринок. Втрат позицій не допущено.

Підтримуйте Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!

Звернення Президента України Володимира Зеленського

“Сьогодні продовжуємо роботу у Вашингтоні, і буде, зокрема, вже дуже скоро рішення по F-16. Збільшуємо кількість літаків, доступних Україні.

Вчора для України ми отримали рішення про ще 5 петріотів і десятки інших систем ППО, сьогодні – рішення по літаках. Будуть зараз і дві нові безпекові угоди”.

Висновок автора сайту

Ми віримо в Збройні Сили України! Разом ми сильні! Слава Україні!

Цитата автора сайту

“Незважаючи на великі втрати та невдачі, російська сторона продовжує свою агресивну політику. Але ми впевнені, що разом ми зможемо протистояти цьому виклику. Слава Україні!”

Джерело: football.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.