Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Вночі у Житомирській області двічі лунала «тривога», сили ППО працювали по ворожих БпЛА
Повітряна Тривога Житомир

Вночі у Житомирській області двічі лунала «тривога», сили ППО працювали по ворожих БпЛА

В ніч з 13 на 14 вересня над Україною було збито 72 ворожих безпілотники, повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ. Удар здійснювалися ударними БпЛА типу “Shahed”, які були виявлені і супроводжені радіотехнічними військами Повітряних Сил з різних напрямків. Українська авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Сил оборони України відбивали цей повітряний напад. Крім того, два ворожих безпілотники втрачені на території України, а ще два повернулися в Росію. У статті також згадуються минулі напади з використанням безпілотників, які зафіксовані в Житомирській області та інших регіонах України.

В ніч з 13 на 14 вересня над Україною збили 72 «шахеди».

Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ.

«У ніч на 14 вересня 2024 року противник атакував ударними БпЛА типу «Shahed». Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 76 «шахедів» із напрямків Курськ, Єйськ – рф, Чауда – Крим. Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 72 ворожі ударні БпЛА у межах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Полтавської, Харківської, Київської, Донецької, Житомирської, Дніпропетровської, Черкаської, Вінницької та Сумської областей», – йдеться у повідомленні.

Крім того, два ворожі безпілотники локаційно втрачені на території України, ще два – повернулися в росію.

Зауважимо, що вночі 14 вересня у Житомирській області двічі оголошували повітряну тривогу: з 1:24 до 2:01 і з 2:37 до 4:51.

Нагадаємо, ППО у Житомирській області працювало в ніч на 5 вересня, коли ворог атакував Україну однією балістичною ракетою «Іскандер-М» із окупованого Криму та 78 ударними БпЛА типу «Shahed»: 60 «шахедів» були збиті, два повернулись у росію, один – у білорусь, 15 – локаційно втрачені на території України.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 4 вересня 2024 року ворог завдав удару по Україні ракетами
повітряного та наземного базування, а також ударними БпЛА типу «Shahed»: сили ППО збили 22 ударні БпЛА та сім крилатих ракет, протиповітряна
оборона працювала й у Житомирській області..

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram

Джерело: zhitomir.info

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.