Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Над Житомирською областю летять ворожі ракети, працює ППО, – Бунечко
Повітряна Тривога Житомир

Над Житомирською областю летять ворожі ракети, працює ППО, – Бунечко

У статті “Нова повітряна тривога: загроза масованого ракетного удару і робота ППО” розглядається актуальна ситуація, що виникла в Житомирській області та по всій Україні. Згідно з повідомленням начальника Житомирської обласної військової адміністрації, існує загроза масованого ракетного удару з використанням стратегічної авіації ворога. Командування Повітряних сил ЗСУ попередило про можливу масовану ракетну атаку та збільшення активності тактичної авіації окупантів. Уже фіксується проліт ракет та робота протиповітряної оборони. Повітряна тривога оголошена в усіх областях країни. Окрім цього, стаття також наводить приклади попередніх випадків повітряної тривоги в Україні та її наслідки, зокрема відключення електропостачання та збиття російських ракет.

В Житомирській області 29 грудня після 6:00 була оголошена повітряна тривога, яка станом на 9:10 триває.

О 8:10 начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко повідомив, що існує загроза масованого ракетного удару з використанням стратегічної авіації ворога та закликав не нехтувати сигналами повітряної тривоги і залишатися в укриттях.

Командування Повітряних сил ЗСУ о 8:31 попередило про масовану ракетну атаку та можливу роботу ППО по всій країні.

«Після нічної атаки дронів-камікадзе, ворог атакує Україну з різних напрямків крилатими ракетами повітряного та морського базування з літаків стратегічної авіації та кораблів. Крім того, спостерігається висока активність тактичної авіації окупантів. Робота протиповітряної оборони можлива по всій території держави», – йдеться у повідомленні.

Наступне повідомлення від начальника Житомирської ОВА було о 8:43: «Зафіксовано проліт ракет над Житомирщиною. Працює ППО».

За кілька хвилин Віталій Бунечко інформував про «захід ракети на Житомирщину».


Повітряна тривога оголошена в усіх областях України, в деяких вже є інформація про збиття російських ракет і успішну роботу ППО.

Як повідомляв Житомир.info, 16 грудня 2022 року після 8:00 по всій території України була оголошена повітряна тривога: мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив про запуск ворожих ракет з півночі, а начальник ОВА попередив, що у зв’язку із загрозою ракетного удару буде відключене електропостачання. в Коростені о 9:18 чули два вибухи, о 9:37, начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко повідомив, що вибухи на Житомирщині – вдала робота ППО. Згодом мер Коростеня Володимир Москаленко поінформував, що на території громади є влучення російської ракети, електропостачання відключене. Після відбою повітряної тривоги, яка тривала більш ніж 4 години, начальник ОВА розповів, що по Житомирській області випустили дві ракети, одну з яких збили, жертв та постраждалих немає.

Загалом через ворожі обстріли 16 грудня суттєво збільшився дефіцит електроенергії, аварійні відключення були запроваджені в усіх областях України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram

Джерело: zhitomir.info

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.