Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Повітряна Тривога Вінниця

Перевірено укриття в Вінниці для захисту під час повітряної тривоги

У Вінниці проведено перевірку укриття для цивільного захисту на підприємствах та установах міста, яка показала, що деякі власники не виконують правила щодо утримання цих споруд. Відповідно, міська рада вимагає від балансоутримувачів привести приміщення у належний стан. Крім того, з метою підвищення готовності до повітряних тривог, запущена електронна мапа приміщень, де люди можуть перебувати під час тривоги. Елементарними умовами для захисних споруд є наявність електроенергії, водопостачання, санвузла, місць для сидіння, а також вказівників та покажчиків. Попри зроблені заходи, робота по перевірці споруд триває.

У Вінниці перевірили укриття для цивільного захисту

Спеціалісти департаменту цивільного захисту у Вінниці провели перевірку укриття, розташованих на підприємствах та установах міста. Робочі групи та фахівці ДСНС відвідали об’єкти, де знаходяться захисні споруди, і виявили, що деякі власники не дотримуються правил щодо їх утримання. В зв’язку з цим, міська рада наказала балансоутримувачам привести приміщення у належний стан.

Крім того, була запущена електронна мапа приміщень, де люди можуть перебувати під час повітряної тривоги.

Директор департаменту цивільного захисту міської ради Олег Парфілов повідомив: «Вчора, 1 вересня, була проведена перевірка сховищ цивільного захисту, які раніше використовувались для укриття працівників підприємств, але зараз можуть бути використані для укриття населення. Ми зустрілися з керівниками підприємств і доручили їм якнайшвидше привести приміщення у належний санітарний та протипожежний стан, щоб забезпечити готовність до укриття населення».

Спеціалісти звертали увагу на різні аспекти, такі як світло, опалення, каналізація, водопостачання, вентиляція та засоби пожежогасіння. Також важливою умовою є наявність вказівника на вході та покажчиків в найближчому радіусі.

Олег Парфілов додав: «У сховищах мають бути елементарні умови, такі як електроенергія, водопостачання, санвузол, місця для сидіння і відсутність сміття. Об’єкти, що знаходяться в районі житлової забудови і не належать до критичної інфраструктури підприємств, можуть бути використані населенням. Ми домовилися з керівниками про те, що населення буде пускатися на територію цих сховищ під час тривоги. Робота по перевірці захисних споруд триває».

Висновок

У Вінниці провели перевірку укриття для цивільного захисту, які знаходяться на підприємствах та установах міста. Деякі власники не дотримуються правил щодо утримання цих споруд, тому міська рада вимагає привести приміщення у належний стан. Також була запущена електронна мапа приміщень, де можна перебувати під час повітряної тривоги. Захисні споруди мають відповідати елементарним умовам, а також мати наявність вказівника та покажчиків. Робота по перевірці триває.

«Перш за все у сховищах мають бути елементарні умови: наявність електроенергії, водопостачання, санвузол, місця для сидіння, щоб зачинялись двері, щоб у приміщенні не було сміття. Ті об’єкти, які розташовані в районі житлової забудови і не знаходяться на підприємствах критичної інфраструктури, можуть використовуватись населенням. Є домовленість з керівниками про те, що населення пускатимуть на територію цих сховищ під час тривоги. Робота по перевірці захисних споруд продовжується і надалі», – Олег Парфілов, директор департаменту цивільного захисту міської ради.

Джерело: vinnitsa.info

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.