Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

У Харкові триває найдовша повітряна тривога за увесь час війни
Повітряна Тривога Харків

У Харкові триває найдовша повітряна тривога за увесь час війни

За даними системи alerts, Харківська область знаходиться на другому місці за кількістю оголошених повітряних тривог в Україні. Оголошена повітряна тривога триває вже понад десять годин, що є найдовшою тривогою для регіону з початку російського вторгнення. Російські війська спробували прорвати лінію оборони ЗСУ під прикриттям бронетехніки, а президент Володимир Зеленський заявив про нову хвилю наступу на Харківщині. Незважаючи на це, влада Харківської області стверджує, що для міста Харкова наземної загрози немає, а евакуація там також не проводиться. Проте, на прикордонних ділянках тривають важкі бої, і мирним жителям рекомендується виїхати з певних напрямків. Події в Харківі та області продовжують засмучувати та тривожити громадськість.


Мирослава БЗІКАДЗЕ

10 травня 19:29
0

Повітряна тривога у Харкові та області 10 травня була оголошена ще вранці і триває вже понад десять годин поспіль. Це найдовша тривога для регіону від початку російського вторгнення, пише “Слово і діло”.

– На 10 травня у Харківській області пролунало 4154 повітряні тривоги, свідчать дані системи alerts. Харківщина – на другому місці серед усіх регіонів України за кількістю оголошених повітряних тривог, – пише “Суспільне. Харків”.

  • У  Міноборони повідомили, що сьогодні о 5-й ранку відбулася спроба прориву російськими військами лінії оборони ЗСУ під прикриттям бронетехніки у Харківській області. Президент Володимир Зеленський також підтвердив, що росіяни розпочали нову хвилю наступу на Харківщині.
  • У Харківській ОВА запевнили, що для Харкова у цих умовах наземної загрози немає, оскільки росіяни наразі не мають ресурсів і наступального потенціалу для удару по місту. Про евакуацію з самого Харкова також не йдеться. При цьому на прикордонних ділянках тривають важкі бої, голова області порадив виїхати мирним жителям з Вовчанського та Липецького напрямків.

Новини по темі:
Війна України з Росією
Новини Харкова

Статті по темі

Джерело: kp.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.