Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Нескінченні тривоги і підземна школа. Чим живе Харків
Повітряна Тривога Харків

Нескінченні тривоги і підземна школа. Чим живе Харків

У Харкові, місті на сході України, тривають пошуки тіл загиблих і поранених від двох керованих авіабомб, що були кинуті Росією на будівельний гіпермаркет минулої суботи. Ця стаття розповідає про реалії повномасштабного російського вторгнення, які вплинули на повсякденне життя міста Харкова. Основні теми включають заняття в підземній школі, дітей, які стали свідками та жертвами військових конфліктів, ризики, з якими зіткнулися містяни та їх рішення залишитися вдома, несмотря нанападів, що продовжуються.

У Харкові тривають пошуки та ідентифікація тіл загиблих від двох керованих авіабомб, скинутих РФ на будівельний гіпермаркет у минулу суботу, 25 травня. Наразі відомо про 16 загиблих, 44 поранених і сімох зниклих безвісти.

Кореспондентка DW працювала у Харкові тиждень тому. Тоді там тривала одна з найдовших повітряних тривог – понад 16 годин. Вночі було неможливо виспатись – місто атакували ракети і ударні дрони. Але на ранок 9-річний Сашко прокинувся без будильника. Зробив зачіску, поснідав і пішов до школи. Вперше за понад два роки, відколи триває повномасштабне російське вторгнення.

Навчання на глибині шести метрів

“Справжній дзвоник! – вигукує вчителька Наталя Швець, звертаючись до третьокласників, коли вони всідаються за парти. – Я вас всіх вітаю у підземній школі!”.

У класі 11 дітей, усі вбрані у вишиванки. Ще дев’ятеро підключились онлайн з-за кордону. Наталя радіє цій зустрічі не менше за дітей. Востаннє вона бачила їх вживу 23 лютого 2022 року. “А вже зранку ми чули вибухи, – згадує вчителька. – Хтось намагався бігти від війни. А хтось ще думав, що ми будемо працювати – один у одного питав, що робити з уроками”.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Джерело: dw.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.