Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Диференційована система повітряних тривог: Терехов розповів, як це працюватиме у Харкові
Повітряна Тривога Харків

Диференційована система повітряних тривог: Терехов розповів, як це працюватиме у Харкові

Харків розглядає можливість введення диференційованої системи повітряних тривог, яка має на меті полегшити умови життя і роботи для місцевих жителів і підприємств. Мер міста, Ігор Терехов, пояснив, що така система особливо необхідна через тривалі тривоги, які часто змушують підприємства закриватися на десятки годин. Введення диференційованої системи дозволить громадянам легше реагувати на повітряні тривоги і захистити своє життя та здоров’я. Планується, що система буде попереджати про наближення небезпеки і рекомендувати заходи безпеки, такі як спускання в бомбосховища, переходу до підземних паркінгів та метро.

За словами мера, місто вже пройшло “більше половини того шляху, щоб таку систему розробити”.

У Харкові розглядається варіант введення диференційованої системи повітряних тривог. Про це в інтерв’ю УНІАН розповів мер міста Ігор Терехов.

За його словами, для харків’ян це дуже важливо, і місто вже пройшло “більше половини того шляху, щоб таку систему розробити”.

“Тому що бувають випадки, коли тривога лунає, наприклад, п’ятдесят годин. Так жити неможливо. Адже, по-перше, люди звикають до цього, і вже зовсім не реагують на повітряні тривоги. А це виклик для нас усіх, тому що ми всі маємо бути дуже обережними. Бо мова про життя людей”, – пояснив Терехов.

Відео дня

Читайте також:

Він також підкреслив, що в деяких установах, зокрема, в банках, просто заборонено працювати, коли лунає повітряна тривога, і в цей час люди не можуть користуватися послугами фінустанови.

“Тому і йде мова про використання диференційованої повітряної тривоги, щоб люди могли розуміти: якщо лунає повітряна тривога, вона лунає, коли щось летить до Харкова і треба бути дуже обережними, спускатися в бомбосховища, йти у підземні паркінги, в метрополітен, який ми використовуємо як укриття. Переважна більшість обстрілів сьогодні – це тактична авіація. І є певний час, щоб зреагувати”, – розповів мер Харкова.

Читайте також:

Повітряні тривоги у Харкові

У Харкові з’являться окремі повітряні тривоги. Як повідомив мер міста Ігор Терехов, через тривалі тривоги деякі підприємства змушені закриватись на десятки годин.

За словами чиновника, нова система допоможе поліпшити життя харків’янам і полегшить умови роботи для місцевого бізнесу.

Вас также могут заинтересовать новости:

Джерело: unian.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.