Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Карта бойових дій

Ворог активно штурмує позиції ЗСУ на Покровському напрямку: карта бойових дій на 30 травня

Протягом цієї доби загалом зафіксовано 116 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав по позиціях українських військ та населених пунктах 5 ракетних ударів, 58 авіаційних ударів та 127 обстрілів із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Про це розповів в етері телемарафону речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає 24 Канал.

До теми Комбінована атака по Україні: захисники збили 7 крилатих ракет та понад 30 дронів

Що відбувається на Сході України

Ворог продовжує атакувати в районі Липців: дивіться на карті

Сили оборони відбили атаки ворога біля Синьківки: дивіться на карті

Росіяни хотіли прорвати оборону біля Тернів: дивіться на карті

ЗСУ відбили атаку ворога біля Білогорівки: дивіться на карті

Противник намагався просунутися біля Кліщіївки: дивіться на карті

Сили оборони відбили наступ ворога під Новоолександрівкою: дивіться на карті

ЗСУ стримують росіян біля Красногорівки: дивіться на карті

Яка ситуація на Півдні України

Ворог атакував біля Старомайорського: дивіться на карті

Сили оборони відбили атаки біля Малої Токмачки: дивіться на карті

Протягом минулої доби в Україні відбулися 116 бойових зіткнень, що свідчить про продовжування насильства на Сході країни. Ворог завдав низку ударів по позиціях українських військ та населених пунктах, використовуючи ракети, авіацію та реактивні системи залпового вогню. Така інформація була надана речником Генерального штабу ЗСУ Андрієм Ковальовим.

На Харківському напрямку окупанти продовжують проводити наступальні дії, що призводить до збільшення кількості бойових зіткнень. У районах Липці, Стариця та Вовчанськ відбулися бої, а ворог продовжує атакувати район Липців. Крім того, на Куп’янському напрямку також ситуація залишається напруженою, з великою кількістю бойових зіткнень.

Сили оборони України, не зважаючи на продовжувані атаки ворога, зуміли відбити атаки в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка, Дружелюбівка, Новоєгорівка, Невське та біля Синьківки.

На Лиманському напрямку противник вчинив спроби прорви оборони в районах Тернів, Торського та Серебрянського лісу, а на Сіверському напрямку – у районах Білогорівка, Виїмка та Роздолівка. Однак, сили оборони України зуміли відбити ці атаки.

На Краматорському напрямку противник намагався просунутися біля Кліщіївки та в районах Нового, Іванівського та Богданівки. ЗСУ успішно відбили ці атаки, не дозволивши ворогу прорвати оборонні рубежі.

На Покровському напрямку противник здійснював атаки в районах Новоолександрівка, Сокіл, Прогрес, Новоселівка Перша, Невельське, Яснобродівка. Окупанти використовували авіацію, але сили оборони відбили їхні наступи і залишили підрозділи в безпеці.

На Курахівському напрямку ситуація залишається напруженою, зі значною кількістю атак ворога. Сили оборони України стримують противника, який намагається прорвати оборонні позиції в районах Красногорівки, Костянтинівки, Водяного та Парасковіївки.

На Времівському напрямку противник не зміг прорвати оборону в районі Старомайорського. А на Оріхівському напрямку сили оборони України відбили атаки біля Малої Щербаки та Малої Токмачки.

У Херсонській області на Придніпровському напрямку російські окупанти намагаються вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби ворог здійснив 7 безуспішних атак на позиції сил оборони України.

Усі ці події показують, що бойові дії на Сході України продовжуються, і українські війська продовжують відстоювати свої позиції та відбивати атаки ворога. Ситуація залишається напруженою, і необхідно надавати додаткову допомогу силам оборони України, а також шукати мирне врегулювання конфлікту.

Джерело: 24tv.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.