Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Карта бойових дій

Росіяни просунулися поблизу Бердичів, наступ триває: карта бойових дій 12 квітня

Імовірно, ворог має успіхи на Авдіївському напрямку. 24 Канал аналізує ситуацію на фронті станом на 12 квітня.

Дивіться також Росіяни рвуться до Часового Яру та Уманського: як змінилася лінія фронту за тиждень

Зокрема, аналітики DeepState вночі оновили онлайн-карту бойових дій та повідомили про успіхи збройних сил Росії поблизу села Бердичі.

Бердичі на карті:

При цьому не припиняються бойові дії в Роботиному, Красногорівці, Іванівському, Новокалиновому та Богданівці.

Ситуація на фроті: дані Генштабу

Тим часом у Генштабі ЗСУ повідомили, що минулої доби ворог активно намагався прорвати українську оборону на Бахмутському та Новопавлівському напрямках.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 5 атак противника в районах населених пунктів Новокалинове, Уманське та Нетайлове Донецької області, де ворог, завдяки підтримці авіації, прагнув вибити підрозділи із займаних рубежів.

Новокалинове на карті:

Завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Новобахмутівка та Бердичі Донецької області. Обстрілів зі снарядів і мінометів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Новокалинове, Нетайлове, Семенівка Донецької області.

Водночас Сили оборони стримують наступ ворога на Новопавлівському напрямку біля населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Урожайне, де росіяни, за підтримки авіації, 15 разів прагнули здійснити прорив ЗСУ.

Урожайне на карті:

Також росіяни завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Костянтинівка та Водяне Донецької області.

Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились понад 10 населених пунктів, серед них Георгіївка, Парасковіївка, Костянтинівка, Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку, за підтримки авіації, ворог двічі атакував позиції захисників у районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. Окупанти здійснили авіаційні удари в районах населених пунктів Времівка Донецької області та Новоданилівка Запорізької області.

Старомайорське на карті:

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Білогір’я, Новоданилівка та Щербаки Запорізької області.

Удари ЗСУ

За минулу добу авіація Сил оборони 12 разів атакувала райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 зенітно-ракетний комплекс противника. Підрозділи ракетних військ завдали ураження по 2 районах зосередження особового складу противника.

За оновленими даними аналітиків DeepState, ворог має успіхи на Авдіївському напрямку, зокрема поблизу села Бердичі. Це може свідчити про зміни в стратегії та тактиці російських збройних сил. Важливо зазначити, що конфлікт на Донбасі має довгу історію, і завжди було характерною чергою переміщення ворожих сил з одного напрямку на інший. Такі зміни можуть бути запроваджені військами РФ з метою відволікти українську армію та зруйнувати її стратегічні плани. Оновлені добре забезпечені озброєнням та обладнанням підрозділи ворожої армії можуть мати значний вплив на хід бойових дій.

Попри успіхи Росії на цьому напрямку, українські захисники здійснили успішні оборонні операції в районах Новокалинового, Уманського та Нетайлового. Важливо підкреслити, що вони відбили 5 атак противника завдяки міцному опору та підтримці авіації. Такі факти свідчать про високий рівень підготовки українських військових та їх готовність до ефективної оборони. Однак, ворог продовжує активні дії на інших напрямках, таких як Роботине, Красногорівка, Іванівське, Новокалинове та Богданівка. Це свідчить про комплексну природу конфлікту та необхідність упевненої відповіді з боку української сторони.

Генштаб ЗСУ повідомив про спробу ворога прорвати українську оборону на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Тут необхідно зазначити, що ці напрямки є стратегічно важливими для обох сторін конфлікту, оскільки їх контроль забезпечує можливість руху вглиб території противника. Наполегливі атаки з боку РФ свідчать про намір завоювати перевагу в цих регіонах та відкрити шлях до подальшого продовження наступу.

Урожайне та Новомихайлівка є іншими напрямками, де російські сили намагаються здійснити прорив. Тут слід зазначити значну кількість атак ворога, що були відбиті українськими захисниками завдяки їхній відданості та ефективній координації. Авіаційні удари, артилерійські та мінометні обстріли російських військ шкодять мирному населенню та порушують режим припинення вогню, що підкреслює грубе порушення РФ міжнародних домовленостей та гуманітарного права. Продовжуються бойові дії на Оріхівському напрямку, де окупанти вчинили авіаційні удари та намагалися прорвати позиції українських захисників. Такі вчинки свідчать про повне ігнорування РФ норм міжнародного права та високий рівень загрози, яку вона становить.

Маючи на увазі зазначені події, слід зазначити, що ситуація на фронті залишається дуже напруженою та критичною. Українські ВС продовжують зустрічати ворожі атаки та відбивати їх, але російські сили показують стабільність у своїх діях та використовують різні тактики, щоб забезпечити перевагу на різних напрямках. Міжнародна спільнота повинна продовжити виявляти підтримку Україні та вживати необхідних заходів для зупинки агресії РФ та врегулювання конфлікту на Донбасі.

Джерело: 24tv.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.