Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Карта бойових дій

Росіяни 45 разів атакували позиції ЗСУ на Авдіївському напрямку: карта бойових дій за 9 травня

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 146 бойових зіткнень. Також ворог завдав 60 ракетних та 90 авіаційних ударів, здійснив 107 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Дивіться також ЗСУ ліквідували 1300 окупантів, танки, артсистеми та ББМ: втрати ворога 9 травня

Яка ситуація на Сході України

ЗСУ відбили атаки ворога біля Петропавлівки: дивіться на карті

Росіяни атакували в районі Макіївки у Луганській області: дивіться на карті

Сили оборони тримають позиції біля Білогорівки: дивіться на карті

Російська армія намагалася атакувати біля Євгенівки: дивіться на карті

ЗСУ стримують противника біля Красногорівки: дивіться на карті

Що відбувається на Півдні

Ворог штурмував позиції біля Старомайорського: дивіться на карті

Як змінився фронт на інших напрямках

Яких втрат завдали Сили оборони ворогу у техніці

Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 3 засобах протиповітряної оборони, 2 артилерійських засобах, 10 районах зосередження особового складу та 1 іншому важливому об’єкту противника.

Дійшло до 146 бойових зіткнень: останні новини про ситуацію на фронті України

Статистика з минулої доби щодо бойових дій на Сході України захоплює. Українські сили відбили 146 атак ворога та завдали значних руйнувань позиціям російських озброєнь. Противник здійснив 60 ракетних та 90 авіаційних ударів, а також 107 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Не дивно, що українські сили ліквідували 1300 окупантів, а також знищили ряд танків, артилерійських систем і броньованих бойових машин.

У самій Україні тривають бої на різних напрямках. На Куп’янському напрямку сутички були зафіксовані у Петропавлівці, Синьківці, Іванівці, Берестовому (Харківська область) та Стельмахівці (Луганська область). Однак, війська України відбили всі атаки ворога та продовжують утримувати свої позиції.

Також, на Лиманському напрямку були підтримані бої біля Макіївки, Невського, Новолюбівки, Твердохлібового та Серебрянського лісництва (Луганська область). Українські сили успішно відбили атаки.

На Бахмутському напрямку відбулось найбільше атак – 26. Бочки ворога палахкою було в Білогорівці (Луганська область), Андріївці, Верхньокам’янському, Новому, Виїмці, Іванівському та Кліщіївці (Донецька область). Українські сили вдало відбили усі атаки та зберігають свої позиції.

На Авдіївському напрямку відбувся рекордний номер – 45 атак, які спрямовувалися на Новоолександрівку, Євгенівку, Сокіл, Новоселівку Першу, Калинуве, Новопокровське, Семенівку, Уманське, Нетайлівку та Невельське (Донецька область). Всі атаки були відбиті, а українські військові активно діють, завдаючи ворогові втрат по всій лінії фронту.

У ситуації на Півдні є і позитивні моменти. На Оріхівському напрямку українські захисники відбили 19 атак в районі Старомайорського (Донецька область). Це свідчить про успішний контроль і протидію нашим силами воїнів російському агресору.

Але на Херсонському напрямку ситуація залишається складною. Ворог не припиняє свої спроби вибити українські підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра. За останню добу противник 4 рази невдало атакував позиції українських військових. Тим не менш, українські сили намагаються завдавати втрат ворогу, а також послабити його ефективність уздовж лінії зіткнення.

На Волинському і Поліському напрямках не має суттєвих змін. Противник зберігає свою військову присутність і проводить диверсійні дії. На Сіверському та Слобожанському напрямках російська армія також активна, намагаючись запобігти переміщенню українських військ на загрозливі напрямки.

Українські сили продовжують вести активні бойові дії та спрямовують удари на важливі об’єкти противника. За останню добу були проведені авіаційні та ракетні удари по засобах протиповітряної оборони, артилерійській техніці та місцях зосередження ворожих сил.

Отже, ситуація на Сході України залишається напруженою, але українські сили успішно стримують противника, відбиваючи атаки та завдаючи втрат. Це свідчить про високий рівень підготовки та морального духу наших військових, а також лояльність і підтримку українського народу.

Джерело: 24tv.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.