Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Карта бойових дій в Україні станом на 20 серпня 2024 року
Карта бойових дій

Карта бойових дій в Україні станом на 20 серпня 2024 року

Від початку цієї доби відбулося 154 бойових зіткнення

фото: Гештаб

На Покровському напрямку найбільш інтенсивні бої

За добу російські загарбники завдали по території України 71 авіаудар, скинувши 86 КАБів. Крім цього, залучили для ураження 629 дронів-камікадзе та здійснили понад 3400 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

Карта бойових дій в Україні станом на 20 серпня 2024 року фото 1

мапа: ISW

Новини війни в Україні

Від початку цієї доби відбулося 154 бойових зіткнення. Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч противнику. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Найбільш активно ворог і надалі наступає на Покровському напрямку.

На Харківському напрямку

Ворог п’ять разів атакував оборонні рубежі наших воїнів неподалік Липців та Вовчанська. Чотири атаки зупинено, одна – досі продовжується.

Карта бойових дій в Україні станом на 20 серпня 2024 року фото 2

На Куп’янському напрямку

Противник провів 13 наступальних і штурмових дій. Найбільше – біля Синьківки та Глушківки, чотири та п’ять відповідно.

Карта бойових дій в Україні станом на 20 серпня 2024 року фото 3

На Лиманському напрямку

Протягом доби російські загарбники атакували позиції українців поблизу семи різних населених пунктів. Найактивніше діяли біля Макіївки і Невського. Загалом на напрямку наші захисники відбивали 11 атак.

Карта бойових дій в Україні станом на 20 серпня 2024 року фото 4

На Сіверському напрямку

Під час бойових зіткнень оборонці української землі зупинили 8 ворожих атак у районах Івано-Дар’ївки, Спірного та Верхньокам’янського. Неподалік останнього, до того ж триває ще одне боєзіткнення.

Карта бойових дій в Україні станом на 20 серпня 2024 року фото 5

На Краматорському напрямку

Противник здійснив п’ять наступальних дій поблизу Іванівського та Андріївки. Сили оборони відбили усі спроби противника просунутись уперед.

Карта бойових дій в Україні станом на 20 серпня 2024 року фото 6

На Торецькому напрямку

Росіяни 21 раз атакували українські війська у районах Торецька, Нью-Йорка, Залізного, Неліпівки та Північного. 16 боєзіткнень – завершено, ще п’ять – триває, чотири з них – біля Торецька.

Карта бойових дій в Україні станом на 20 серпня 2024 року фото 7

На Покровському напрямку

Від початку цієї доби, точилося 63 боєзіткнення. Ворог концентрував свої зусилля неподалік населених пунктів Воздвиженка, Новогродівка, Михайлівка – провів там майже половину від загальної кількості атак. Сили оборони загалом вже зупинили 60 штурмів, три – ще продовжуються.

За попередньою інформацією, сьогодні на Покровському напрямку знешкоджено 325 окупантів, 133 з них – безповоротно. Також знищено 13 автомобілів, 12 БПЛА різних видів, п’ять гармат і мінометів та чотири бойових броньованих машини. Крім цього, наші воїни значно пошкодили два міномети та 14 одиниць ворожого автотранспорту.

Карта бойових дій в Україні станом на 20 серпня 2024 року фото 8

На Курахівському напрямку

Ворог 11 разів атакував наші позиції поблизу Невельського та Костянтинівки. У результаті боєзіткнень зазнав поразки.

На Времівському напрямку

Противник здійснив п’ять штурмових дій, зокрема у бік Водяного. Всі штурми відбито.

Карта бойових дій в Україні станом на 20 серпня 2024 року фото 9

На Придніпровському напрямку

Одна штурмова дія ворога успіху не мала. Втрат позицій не допущено.

Нагадаємо, триває 909-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також: Онлайн-карта бойових дій в Україні на 18 серпня: ситуація на фронті

Від початку цієї доби відбулося 154 бойових зіткнення, що свідчить про продовження активних бойових дій на Сході України. Російські загарбники продовжують наступати, особливо на Покровському напрямку, де відбулося найбільше бойових зіткнень. Українські захисники зробили все можливе, щоб протистояти ворогу і утримати свої позиції.

Варто звернути увагу на інтенсивність ворожих авіаударів за останню добу. Залучення 629 дронів-камікадзе свідчить про зростаючу мобілізацію російських сил. Це може мати великий вплив на ситуацію на майданчику бойових дій і призвести до більших загибелей серед українських військовослужбовців.

Зазначу, що усі напрямки бойових дій були під ударом противника. Ворог намагався прорватись оборонні рубежі у різних районах, але українські військові ефективно діяли, знаходячися в стані постійної готовності. Завдяки їхньому мужності і відваги, багато атак було зупинено, а противник отримав поразку.

Варто відзначити, що постійна активність російських військових та нові методи атак свідчать про те, що конфлікт може набути нових розмірів та відкрити нові фронти. Війна в Україні триває до цього дня, а це свідчить про напруженість ситуації і невизначеність майбутнього. Зусилля міжнародної спільноти є важливими для досягнення миру та зупинки подальшої ескалації конфлікту.

Джерело: glavcom.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.