Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Карта бойових дій в Україні станом на 16 вересня 2024 року
Карта бойових дій

Карта бойових дій в Україні станом на 16 вересня 2024 року

На Придніпровському напрямку Силами оборони України зупинено вісім спроб атакувати наші позиції

фото: Zelenskiy / Official

Російські загарбники завдали по території України 56 авіаударів, скинувши 83 керовані авіаційні бомби. Крім цього, залучили для ураження 428 дронів-камікадзе та здійснили майже 2800 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 вересня 2024 року фото 1

фото: understandingwar.org

Новини війни в Україні

Загалом за минулу добу відбулося 137 бойових зіткнень. Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, завдаючи йому вогневого ураження. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Найактивніші бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках.

На Харківському напрямку

Противник безуспішно намагався штурмувати позиції наших підрозділів у районі Вовчанська. Разом з тим, ворожа авіація з території російської федерації завдала ударів керованими авіаційними бомбами по цивільній інфраструктурі міста Харкова (чотири КАБ) та населеного пункту Руська Лозова (два КАБ).

Карта бойових дій в Україні станом на 16 вересня 2024 року фото 2

скриншот: deepstatemap.live

На Куп’янському напрямку

Ворог проводив наступальні дії біля Синьківки, Петропавлівки, Колісниківки, Глушківки, Круглякіівки та Лозової. Вісімнадцять боїв завершено, два – ще тривають.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 вересня 2024 року фото 3

скриншот: deepstatemap.live

На Лиманському напрямку

Російські загарбники штурмували позиції Сил оборони поблизу Дружелюбівки, Ковалівки, Твердохлібового, Невського, Макіївки, Тернів і Новосадового. Українські захисники зупинили всі ворожі атаки.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 вересня 2024 року фото 4

скриншот: deepstatemap.live

На Сіверському напрямку

Наші воїни відбивали 12 наступальних дій окупаційних військ у районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Івано-Дар’ївки. На цей час десять бойових зіткнень завершено, два – ще тривають.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 вересня 2024 року фото 5

скриншот: deepstatemap.live

На Краматорському напрямку

Ворог штурмував наші позиції поблизу Ступочок та Курдюмівки. Сили оборони зупинили усі атаки загарбників.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 вересня 2024 року фото 6

скриншот: deepstatemap.live

На Торецькому напрямку

Відбулося 11 боєзіткнень. Росіяни штурмували позиції українських підрозділів біля Торецька, Дачного, Щербинівки та Неліпівки. Всі атаки агресора відбито.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 вересня 2024 року фото 7

скриншот: deepstatemap.live

На Покровському напрямку

Від початку цієї доби, противник 34 рази атакував у районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоторецька, Гродівки, Новогродівки, та Маринівки. Наші захисники відбили 31 штурм, три боєзіткнення ще продовжуються.

Вчора на цьому напрямку було знешкоджено 230 окупантів, з них 89 – безповоротно. Також знищено ретранслятор та три одиниці автомобільної техніки.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 вересня 2024 року фото 8

скриншот: deepstatemap.live

На Курахівському напрямку

Ворог теж здійснив 34 спроби прорвати нашу оборону поблизу Желанного Другого, Українська, Селідового, Долинівки, Георгіївки, Катеринівки та Костянтинівки. Двадцять сім боєзіткнень завершено, ще сім – досі продовжуються.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 вересня 2024 року фото 9

скриншот: deepstatemap.live

На Времівському напрямку

Противник намагався вісім разів витіснити наші підрозділи із займаних рубежів оборони біля Водяного, Катеринівки та Макарівки. Зараз ще тривають п’ять атак окупантів.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 вересня 2024 року фото 10

скриншот: deepstatemap.live

На Придніпровському напрямку

Вісім штурмових дій ворога успіху не мали.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 вересня 2024 року фото 11

скриншот: deepstatemap.live

Сьогодні варто відзначити воїнів 46-тої окремої аеромобільної бригади, 25-тої окремої Січеславської повітряно-десантної бригади ДШВ ЗС України та 151-шої окремої механізованої бригади СВ ЗС України, які ефективно нищать ворога, завдаючи йому вагомих втрат у живій силі та техніці.

Нагадаємо, триває 935-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також:

Застосування російських загарбників

Стаття розповідає про інтенсивність бойових дій на різних напрямках фронту в Україні з боку російських загарбників. Зокрема, повідомляється, що за минулу добу Росія провела 56 авіаударів, скинула 83 керовані авіаційні бомби, залучила 428 дронів-камікадзе та здійснила майже 2800 обстрілів.

Ці дані свідчать про високу активність російських загарбників та їх готовність використовувати різні види зброї для атак на позиції українських військ та населених пунктів. Такі дії з боку Росії свідчать про те, що вона не відмовляється від своїх намірів і продовжує реваншистську політику щодо України.

Зіткнення на різних напрямках

Згідно з інформацією, найбільш активні бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках. За даними Генштабу ЗСУ, загалом за минулу добу відбулося 137 бойових зіткнень.

Стаття дає огляд ситуації на різних напрямках фронту, зазначаючи, що українські військові продовжують давати відсіч загарбникам у їх спробах просунутися в глибину території. Зазначено також невдалий спроби ворога штурмувати позиції наших підрозділів у різних районах.

Подяка воїнам

На завершення статті варто відзначити воїнів, які ефективно нищать ворога та завдають йому вагомих втрат у живій силі та техніці. Згадуються 46-та окрема аеромобільна бригада, 25-та окрема Січеславська повітряно-десантна бригада та 151-ша окрема механізована бригада, які активно беруть участь у бойових діях.

Враховуючи інтенсивність атак і збільшення втрат серед воїнів, важливо вшановувати їх мужність та силу духу. Їхні внески в захист України необхідно високо оцінювати та підтримувати, щоб вони продовжували свою нелегку роботу.

Джерело: glavcom.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.