Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Карта бойових дій в Україні станом на 15 липня 2024 року
Карта бойових дій

Карта бойових дій в Україні станом на 15 липня 2024 року

На даний час, з початку доби, відбулося 89 бойових зіткнень

Фото з відкритих джерел

За добу ворог завдав три ракетні удари (задіяв чотири ракети), 43 авіаційних удари (скинув 61 КАБ), провів 532 удари дронами-камікадзе та здійснив 3267 обстрілів позицій наших військ та населених пунктів.

Новини війни в Україні

На даний час, з початку доби, відбулося 89 бойових зіткнень. Наші оборонці протидіють численним спробам противника атакувати, дають жорстку відсіч, виснажуючи по всій лінії бойового зіткнення та у тилу. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

На Покровському напрямку точаться найзапекліші бої. Протягом доби російські війська здійснили 35 атак на українські позиції, зосередивши зусилля на Новоолександрівці, Воздвиженці, Прогресі, Лозуватському, Новоселівці Першій та Яснобродівці.

На Харківському напрямку

На Харківському напрямку окупанти три рази безуспішно атакували наші позиції в районах Глибокого та Вовчанська.

Харківський напрямок

Харківський напрямок

deepstatemap.live

На Куп’янському напрямку

На Куп’янському напрямку, також тричі, ворог отримав відкоша біля Піщаного і Стельмахівки. Зазнав втрат і відійшов.

На Лиманському напрямку

 На Лиманському напрямку російські війська активізували штурмові дії в районі Макіївки та Греківки, здійснивши вісім атак, проте всі вони були відбиті українськими захисниками.

Лиманський напрямок

Лиманський напрямок

deepstatemap.live

На Сіверському напрямку

Від початку доби ворог здійснив вісім безуспішних спроб вклинитися в бойові порядки наших підрозділів в районах Білогорівки, Роздолівки, Спірного та Виїмки. Ситуація контрольована.

Сіверський напрямок

Сіверський напрямок

deepstatemap.live

На Краматорському напрямку

Від початку доби на Краматорському напрямку російські окупанти шість разів атакували наші позиції в районах Часового Яру, Григорівки, Андріївки та Іванівського. Триває бій.

На Торецькому напрямку

На Торецькому напрямку ситуація напружена. Продовжуються бої у трьох локаціях біля Північного та Нью-Йорка, а 12 атак загарбників вже відбито.

На Покровському напрямку

На Покровському напрямку найскладніша ситуація. Протягом доби російські війська здійснили 35 атак на українські позиції, зосередивши зусилля на Новоолександрівці, Воздвиженці, Прогресі, Лозуватському, Новоселівці Першій та Яснобродівці. Українські захисники відбили 29 атак, демонструючи надзвичайну стійкість та мужність. Проте, ситуація залишається напруженою поблизу Новоолександрівки, Новоселівки Першої та Прогреса, де тривають запеклі бойові зіткнення. За попередніми даними, українські воїни знищили щонайменше 203 окупанти, два бронетранспортери, артилерійську систему та два автомобілі. Остаточні втрати ворога уточнюються, але вже зараз очевидно, що вони значні.  

На Времівському напрямку

На Времівському напрямку, неподалік Водяного та Костянтинівки відбито два штурми. Без успіху для російських окупантів.

На Курахівському напрямку

На Курахівському напрямку наразі нараховується п’ять спроб противника наблизитися до наших позицій. Дві з них ще не завершились неподалік Красногорівки. Ситуація контрольована.

Придніпровський напрямок

На Придніпровському напрямку окупанти не полишають надії витіснити наших захисників з плацдармів на лівому березі Дніпра. Дві штурмові дії противника зазнали невдачі.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, триває 870-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також:

На жаль, ситуація на фронті продовжує залишатися напруженою. За даними Генштабу ЗСУ, противник здійснив численні атаки на українські позиції на різних напрямках. Окрему увагу заслуговує Покровський напрямок, де ворог зосередив свої зусилля, провівши 35 атак, зокрема на Новоолександрівку, Воздвиженцю та Прогрес. Українські захисники стали перед суворим випробуванням, але продемонстрували надзвичайну стійкість та мужність, відбивши 29 атак і завдаючи значних втрат ворогові.

Особливу увагу слід приділити ситуації на Придніпровському напрямку, де окупанти намагаються витіснити українських захисників з лівого берега Дніпра. Дві штурмові дії противника виявилися безуспішними. Це свідчить про рішучість та сильну волю наших воїнів утримувати свої позиції.

Також варто звернути увагу на активізацію російських військ на Лиманському напрямку в районі Макіївки та Греківки. Ворог здійснив вісім атак, але всі вони були відбиті українськими захисниками.

Враховуючи наведені дані, можна стверджувати, що Росія продовжує агресивну політику на Донбасі та намагається випробувати силу та витримку української армії. Продовження конфлікту та можливість ескалації на фронті потребує максимальної уваги та підтримки з боку міжнародної спільноти. Необхідно робити все можливе, щоб врегулювати конфлікт та забезпечити мирну та стабільну ситуацію на Донбасі.

Джерело: glavcom.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.