Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Карта бойових дій

Карта бойових дій на 8 квітня 2024 року – ситуація на фронті

Фото: Генштаб ЗСУ

Упродовж минулої доби на фронті відбулося 76 бойових зіткнень.

Такі дані станом на 8 квітня повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Більше про те, де точаться бої в Україні та яка ситуація на цей час, дивіться на картах бойових дій.

Зараз дивляться

Карти бойових дій в Україні на 8 квітня 2024

Ситуація в Україні на 8 квітня 2024

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 2 атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 31 атаку в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Часів Яр, Спірне, Виїмка, Федорівка, Роздолівка, Веселе, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 8 атак в районах населених пунктів Первомайське, Невельське, Нетайлове Донецької області, де ворог намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, де противник, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 5 разів атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області; Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, противник здійснив 8 безуспішних атак позицій наших військ.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Втрати РФ на 8 квітня 2024

  • особового складу ‒ близько 448400 (+890) осіб,
  • танків ‒ 7087 (+13) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 13575 (+24) од,
  • артилерійських систем – 11356 (+40) од,
  • РСЗВ / MLRS – 1039 (+3) од,
  • засобів ППО ‒ 751 (+2) од,
  • літаків – 347 (+0) од,
  • гелікоптерів – 325 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 8996 (+40),
  • крилатих ракет ‒ 2065 (+1),
  • кораблів /катерів ‒ 26 (+0) од,
  • підводних човнів – 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 15110 (+39) од,
  • спеціальної техніки ‒ 1867 (+3).

Повномасштабна війна в Україні триває вже 775-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: ISW, Генштаб ЗСУ
Війна в Україні, ЗСУ

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

На Україні продовжується збагачена подіями війна, яка триває уже 775-ту добу. Останні дані від Генерального штабу Збройних Сил України за 8 квітня свідчать про проведення 76 бойових зіткнень.

За даними штабу, ситуація на фронті є напруженою, з активними бойовими діями в різних напрямках. Наприклад, на Куп’янському напрямку не спостерігалося наступальних дій з боку ворога. Однак, на Лиманському напрямку було відбито 2 атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону українських військ.

Бахмутський напрямок був особливо активним, з відбиттям 31 атаки в районі населених пунктів Луганської та Донецької областей. Міста, такі як Білогорівка, Часов Яр, Спірне і Виїмка, стали місцем жорстких боїв, де противник намагався наступити на позиції українських військ.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 8 атак в районах Первомайського, Невельського і Нетайлового. Також, зі змісту статті стає зрозуміло, що на Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога у районах Красногорівки, Побєди і Новомихайлівки, де противник шість разів намагався прорвати оборону українських військ з підтримкою авіації.

Звістка також згадує, що на Оріхівському напрямку ворог атакував позиції українських захисників п’ять разів у районах Старомайорського і Роботиного. Херсонський напрямок також залишається напруженим, з ворожими силами, які не здаються у своїх намірах вибити українські підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра. За минулу добу противник спробував 8 разів атакувати позиції українських військ, але без успіху.

Помітно, що Україна бореться з ворогом рішуче і успішно. Незважаючи на спроби прориву, українські воїни здатні відбивати напади та завдавати втрат ворогу. Згідно з даними Генштабу ЗСУ, ворожі втрати становлять понад 448 тисяч осіб. Також зафіксовано втрати у техніці, у тому числі танках, бронетранспортерах, артилерійських та авіаційних системах.

Ці дані свідчать про те, що українські війська здатні впливати на ситуацію на фронті та втрати противника, що, через передову техніку та стримування ворожих атак, змушують Росію переглянути свій підхід до конфлікту.

З такими даними є певні питання про те, яким чином міжнародна спільнота реагує на цю ситуацію і які додаткові кроки можуть бути прийняті в майбутньому. Очевидно, що війна в Україні не може тривати безкінечно, і міжнародні спроби врегулювати конфлікт будуть продовжуватися. Однак, в контексті зазначених втрат і продовження бойових дій, необхідно пошукати нові шляхи урегулювання, які можуть бути реалізовані через дипломатичний тиск або економічні санкції.

Джерело: fakty.com.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.