Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

ГДЗ

В России появится учебник по Севастополеведению для 8 и 9 классов – Учительская газета


Несколько лет назад историю и культуру города-героя Севастополя изучали в школах на дополнительных занятиях, в кружках. Потом заговорили о том, чтобы включить курс «Севастополеведение» в региональную образовательную программу, сделав его обязательным для изучения во всех школах города.

Фото: pixabay

Как отметила сенатор Екатерина Алтабаева, Севастополеведение стал любимым предметом многих учеников и учителей. Она отметила, что человек начинает эмоционально относится к тому месту, в котором живет, только когда с раннего детства что-то о нем узнает. Алтабаева подчеркнула, что у ребенка в школе нужно формировать навык интересоваться своим городом, страной, народом.

Именно поэтому в Севастополе появился такой курс. И, наконец, началась работа по созданию учебников по Севастополеведению для 8 и 9 классов. По словам сенатора, городские власти делают очень многое, чтобы такие книги появились и были напечатаны в издательстве «Просвещение».

В первую очередь появятся учебные пособия, рассчитанные на ребят 8 и 9 классов. Со временем учебниками должен быть обеспечен весь курс – с 5 по 11 класс. Но это долгая работа, на несколько лет, отметила Алтабаева. По ее словам, на федеральном уровне утверждена программа курса «Севастополеведение», а значит появятся и учебники.


Коментар:

Кроки, які вживаються в Севастополі для введення курсу «Севастополеведение» в обов’язкову освітню програму, належать до прогресивних заходів у сфері освіти. Включення такого предмету дає можливість зміцнити прив’язаність учнів до свого міста та поглибити їх знання про його історію та культуру.

Екскурсування в минуле, дослідження національної спадщини і формування національної самосвідомості є важливими компонентами освіти. Користувачі мають отримати змогу вивчати історію та культуру Севастополя в систематизованій формі та збагачувати свої знання.

Реалізація планів щодо створення підручників з Севастополеведення — крок у правильному напрямку, але це завдання, яке вимагає часу та зусиль. Обсяг матеріалів повинен охоплювати весь період шкільної освіти, що складається з 7 років. Зручні та доступні підручники, які будуть відповідати вимогам програми “Севастополеведение”, дозволять вчителям і учням ефективно вивчати цей курс та активно залучатися до навчання.

Враховуючи затверджену федеральною програмою програму курсу “Севастополеведение”, ми можемо зробити висновок, що уроки на підтримку життєвого шляху нації є важливою складовою місцевої освітньої політики. Вечірні навчальні заклади, тематичні екскурсії та дослідницькі проекти мають бути активною частиною освіти для забезпечення довгострокової успішності цього курсу. Завдяки зусиллям місцевої влади, видаючи збірник книжок відомого видавництва “Просвещение”, уроки “Севастополеведение” матимуть необхідні підручники для проведення ефективного навчання.

У результаті, “‘Севастополеведение’ в школах Севастополя виросте важливим предметом, який інформує, виховує і надихає молоде покоління”, за словами сенатора Екатерина Алтабаева.

Джерело: ug.ru

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.