Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Соавтор учебника – Николай Наумчик
ГДЗ

Соавтор учебника – Николай Наумчик

Уже совсем скоро школьники снова сядут за парты. Начнётся новый учебный год: уроки и перемены, дневники и тетради и, конечно же, важные знания из новых учебников. Ученики шестых классов среди новых книг получат учебное пособие «Белорусская литература, 6 класс», которое в соавторстве с профессором Белорусского государственного университета Алесем Бельским и старшим преподавателем, известным методистом Людмилой Титовой написал наш земляк, отличник образования Республики Беларусь, учитель-методист белорусского языка и литературы  Малоритской районной гимназии, корреспондент «Голасу часу» Николай Наумчик.

Учебное пособие-хрестоматия, предназначенное для учреждений общего среднего образования с белорусским и русским языками обучения,  подготовлено по обновленной программе.

– Одна из существенных особенностей нового учебного пособия – его увеличенная практикоориентированность, – рассказывает Николай Наумчик. – Ученикам предлагаются не только вопросы и задания, которые ориентируют на пересказ прочитанных произведений.  Акцент делается на задания, которые требуют применения знаний и умений при решении учебных и практических задач.  Это значит, в учебнике реализован компетентностный подход к отбору и предъявлению содержания учебного материала. Кстати,  в программе для 6 класса перераспределены часы между разделами,  несколько произведений снято,  вместо них предложены новые. Также расширен список произведений для дополнительного чтения. Учебник «Белорусская литература. 6 класс» хорошо иллюстрирован, соответствует дидактическим принципам систематичности, последовательности, воспитательной направленности. Введены QR-коды для проверки знаний при помощи смартфона или планшета,  занимательный материал (ребусы,  кроссворды,  облака слов), который размещён как в учебном пособии, так и на едином информационно-образовательном ресурсе,  и др.

Кстати,  Николай Наумчик – преподаватель-практик Брестского областного института развития образования, член республиканского творческого коллектива учителей белорусского языка и литературы, рецензент учебников для общеобразовательных учреждений, автор 225 методических статей, 19 учебных модулей для единого республиканского информационно-образовательного ресурса, соавтор многих пособий для учителей и учащихся.

Светлана МАКСИМУК.

Поделиться:
  •  
  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  

Нове учебне посібник для школярів: зміни і вдосконалення

Уже зовсім скоро школярі знову сядуть за парти. Наступає новий навчальний рік, який принесе з собою уроки, переміни, дневники та зошити, а також важливі знання з нових підручників. Учні шостих класів одержать серед новинок у підручнику «Література Білорусі, 6 клас», який у співавторстві з професором Білоруського державного університету Алесьом Бельскім та старшим викладачем, відомим методистом Людмилою Титовою написав наш місцевий земляк, відмінник освіти Республіки Білорус, вчитель-методист білоруської мови та літератури Малоритської районної гімназії, кореспондент «Голосу часу» Микола Наумчик.

Цей посібник-хрестоматія призначений для закладів загальної середньої освіти з білоруською та російською мовами навчання та підготовлено відповідно до оновленої програми.

Нахили до практичності

Однією з найважливіших особливостей нового посібника є акцент на практичній спрямованості. Учням пропонуються не лише запитання та завдання, які спрямовані на переказ прочитаних творів. Основна увага приділяється завданням, які передбачають застосування знань та вмінь при розв’язанні навчальних та практичних завдань. Це означає, що у підручнику реалізовано компетентнісний підхід до відбору та подання змісту навчального матеріалу. До речі, у програмі для 6 класу перерозподілено години між розділами, деякі твори однією зміною зняті, і на їх місце пропонуються нові. Також розширений список творів для додаткового читання.

Учебник «Література Білорусі. 6 клас» добре ілюстрований, відповідає дидактичним принципам систематичності, послідовності та виховну спрямованість. В ньому введено QR-коди для перевірки знань за допомогою смартфона або планшета, цікавий матеріал (ребуси, кросворди, хмарки слів), який розміщений як саме у підручнику, так і на єдиному інформаційно-освітньому ресурсі та інші елементи.

Про автора

Наумчик Микола – викладач-практик Брестського обласного інституту розвитку освіти, член республіканського творчого колективу вчителів білоруської мови та літератури, рецензент підручників для загальноосвітніх закладів, автор 225 методичних статей, 19 навчальних модулів для єдиного республіканського інформаційно-освітнього ресурсу, співавтор багатьох посібників для вчителів та учнів.

Світлана МАКСИМУК.

Додавний вступ про новий учбовий посібник для школярів “Література Білорусі, 6 клас” пише про те, що це посібник-хрестоматія, який призначений для учнів закладів загальної середньої освіти з білоруською та російською мовами навчання. Автором цього посібника є Наумчик Микола, який є вчитель-методист білоруської мови та літератури Малоритської районної гімназії, а також викладач-практик Брестського обласного інституту розвитку освіти.

Джерело: malorita.by

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.