Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

ГДЗ

Популярні пошукові запити татарстанців за останні 7 днів: готові домашні завдання, Моргенштерн і електронний дневник

Аналітична служба “Реального часу” дослідила пошукові запити з Татарстану.

Протягом останніх семи днів мешканці Татарстану найчастіше шукали в Інтернеті готові домашні завдання (ГДЗ). З початком навчального року запити на цю тему посіли лідируючі позиції, поступаючись лише електронному щоденнику. У ньому учні та їх батьки можуть відстежувати успішність та актуальний розклад. Крім тем, пов’язаних з навчанням, широку популярність почали набирати програми, необхідні для роботи. Що ще цікавить татарстанців і які запити в Інтернеті виявилися найпопулярнішими – у огляді аналітичної служби “Реального часу”.

Готові домашні завдання другий тиждень лідирують у топі популярних запитів
Аналізувалися запити пошукової служби Google в Татарстані за останні 7 днів. У таблиці нижче наведені найпопулярніші трендові запити за веб-пошуком. Вони ранжировані за зростанням популярності або збільшенням інтересу в порівнянні з попереднім періодом (попередні 7 днів).

Нагадаємо, сервіси з готовими домашніми завданнями потрапили в топ найпопулярніших запитів у татарстанців практично одразу після початку навчального року. Ще тиждень тому найбільш популярними серед них були ті, що дають відповіді на завдання з російської мови. Зараз же в топі з’явилися математика і алгебра. При цьому найчастіше ГДЗ шукали для учнів п’ятого і сьомого класів.

Крім домашніх завдань і електронного щоденника, в топ також потрапив конструктор робочих програм. Він призначений для створення програм з обов’язкових навчальних предметів. Ним користуються вчителі в школах і коледжах.

Школярі з Нижньокамська і Челнов найбільше користуються шпаргалками
Також дані розглядалися за крупними містами Татарстану – Казанню, Нижньокамськом, Набережними Челнами і Альмет’євськом. Числове значення тут вибудовано за 100-бальною шкалою, тобто найбільшому відносному показнику присвоюється 100 балів, далі – за спаданням.

Знаходячись на першому місці, готові домашні завдання з російської мови виявилися найпопулярнішими в Нижньокамську. Трохи менше їх шукали в Альмет’євську і Набережних Челнах. У столиці Татарстану таких запитів не було зовсім, що не скажеш про алгебру і математику. В цілому найбільший попит на ГДЗ припав на челнинців і нижньокамців.

Двома містами, де пошукові запити змогли зібрати по 100 балів, виявилися Нижньокамськ і Казань. Що стосується першого, то там більше інших шукали конструктор робочих програм. В Казані таким запитом виявилось розклад Казанського національного інституту (КАІ).

Моргенштерн* повернувся на YouTube
За принципом першої таблиці (ранжировані за зростанням популярності або збільшенням інтересу в порівнянні з попереднім періодом) наводиться те, що є трендом у татарстанців на YouTube:

На відеохостингу YouTube абсолютне лідерство дісталося кліпу російського репера-іноагента Алішера Моргенштерна* “Чорний росіянин”. Пісня викликала багато суперечок. Зокрема, через те, що в ній музикант спробував змішати два жанри – реп і шансон. На другому місці виявилося шоу “Серце Клави”, в якому популярній поп-співачці Клаві Кока шукають кавалера. Замикає трійку лідерів відеоролик під назвою “Я в Парижі”. Спочатку відео стало мемом в TikTok, а потім перемістилося і на інші платформи. Молодий хлопець з Казахстану співав пісню французькою мовою на тлі Ейфелевої вежі. Однак іронія і сама суть мема полягає в тому, що це було зроблено не в Парижі. Насправді молодий чоловік стоїть перед телевежею в казахстанському місті Актобе, на прикрасу якої з місцевого бюджету було витрачено понад 15 мільйонів тенге (понад 3 млн рублів).

*внесений Мін’юстом Росії до реєстру фізичних осіб, які виконують функції іноземного агента.

Підписуйтесь на telegram-канал, групу “ВКонтакте” і сторінку в “Одноклассниках” “Реального часу”. Щоденні відео на RUTUBE, “Дзене” і youtube-каналах “Спорт”, “Суспільство і культура”, “Бізнес і технології”.

Максим Кокунін, Нікіта Коновальцев

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.