Головні Новини

Свіжі новини України та всього Світу

Український наступ на Курщині зірвав таємні перемовини з Росією про часткове припинення вогню на 906-й день війни
Футбол

Український наступ на Курщині зірвав таємні перемовини з Росією про часткове припинення вогню на 906-й день війни

Повної Хронології Російського Вторгнення в Україну за 17 серпня 2024

Проходимо через 906-ту добу героїчного протистояння Українського народу проти російського повномасштабного воєнного вторгнення. Ця стаття є спробою відтворити хронологію подій цього дня на фронті, а також дає огляд ключових подій, дій ворога на окремих напрямках та висновку автора сайту.

Ключові події дня

  • Увечері 17 серпня російські війська здійснили атаку на місто Мирноград у Покровському районі Донецької області, в результаті чого загинула одна мирна людина та ще чотири отримали поранення.
  • Головне управління розвідки України успішно провело операцію проти російського провайдера, який надавав послуги розробнику ядерних боєприпасів.
  • У Краматорську, Донецька область, російський удар зруйнував житловий будинок. З-під завалів було врятовано чоловіка, який перебуває у важкому стані.
  • Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про зміцнення позицій українських сил на Курщині та розширення стабілізованої території.

Дії ворога на окремих напрямках

Російські війська продовжують активно використовувати авіацію та артилерію для обстрілів прикордонних районів Сумської області.

Звернення Президента України Володимира Зеленського

“Сьогодні було вже кілька доповідей Головнокомандувача Сирського. Завжди першочергова увага – фронтовим напрямкам, передусім Донеччині. Найбільше російських штурмів саме там. Я дякую всім нашим підрозділам – кожному солдату і командиру…”

Висновок автора сайту

Ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою. З вірою в Збройні Сили України, український народ продовжує героїчно боротися за свою свободу та незалежність.

Цитата автора сайту

“Віримо у Збройні Сили України! Разом Ми – сила! Слава Україні!”

Огляд подій повномасштабного російського вторгнення в Україну за 17 серпня 2024 року

Пройшла 906-та доба героїчного протистояння Українського народу проти російського повномасштабного воєнного вторгнення.

Втрати ворога

Ключові події дня

– Увечері 17 серпня російські війська здійснили атаку на місто Мирноград у Покровському районі Донецької області. Внаслідок обстрілу загинув один мирний житель, ще чотири людини отримали поранення.

– Головне управління розвідки України успішно провело операцію проти російського провайдера, який надавав послуги розробнику ядерних боєприпасів.

– У Краматорську, Донецька область, російський удар зруйнував житловий будинок. З-під завалів було врятовано чоловіка, який перебуває у важкому стані.

– Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про зміцнення позицій українських сил на Курщині та розширення стабілізованої території.

– За інформацією Washington Post, наступ України на Курщині зірвав таємні перемовини з росією щодо часткового припинення вогню. Україна та росія планували відправити делегації до Дохи для переговорів щодо угоди, яка б припинила удари по енергетичній інфраструктурі з обох сторін. Однак ці переговори були зірвані через несподіване вторгнення України в західну Курську область росії минулого тижня.

Дії ворога на окремих напрямках

Російські війська продовжують активно використовувати авіацію та артилерію для обстрілів прикордонних районів Сумської області. Під обстрілами опинилися такі населені пункти, як Фотовиж, Бачівськ, Дружба, Нововасилівка, Велика Берізка, Ромашкове, Прогрес, Попівка, Тимофіївка, Покровка. Ворожа авіація завдала ударів керованими авіабомбами по районах Заруцьке, Старикове, Хотінь, Юнаківка та Басівка, використавши загалом 11 авіабомб.

На Харківському напрямку російські терористи чотири рази намагалися штурмувати позиції українських підрозділів у районах Вовчанська і Липців. Бої у Вовчанську ще тривають.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив чотири атаки на наші позиції. Українські захисники відбили штурми поблизу Берестового та в напрямку Лозової. Два боєзіткнення в районі Стельмахівки ще тривають.

На Лиманському напрямку ворог не припиняє атакувати в районах Макіївки, Невського, Греківки, Новоєгорівки та Діброви. Від початку доби на цьому напрямку зафіксовано 14 боєзіткнень, п’ять з яких досі тривають. Ситуація залишається контрольованою.

На Сіверському напрямку тривають бої, ворог атакує поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки та Переїзного. Окупанти шість разів намагалися прорвати нашу оборону, але всі атаки були відбиті.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили чотири штурмові дії поблизу Часового Яру. Три з цих боєзіткнень продовжуються.

Торецький напрямок залишається одним із найгарячіших і пріоритетних для ворожої армії. Кількість ворожих атак тут наразі складає сім. Основні атаки відбуваються біля населених пунктів Північне, Торецьк та Залізне. Наші захисники дають гідну відсіч противнику. Шість боєзіткнень вже завершено. Також авіація агресора завдала удару по Курдюмівці некерованими авіаракетами.

На Покровському напрямку зафіксовано найбільшу кількість боєзіткнень. Від початку доби окупанти здійснили 25 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Воздвиженки, Миролюбівки, Новотроїцького, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Желанного, Завітного та атакували у бік Зеленого Поля. Сили оборони вже відбили 14 атак противника, 11 боєзіткнень ще тривають. Олександропіль зазнав авіаудару некерованими авіаракетами.

На Курахівському напрямку загарбники дев’ять разів атакували наші підрозділи, намагаючись просунутися поблизу Костянтинівки. По Мемрику завдали авіаудар керованою авіаційною бомбою.

На Времівському напрямку ворог намагався атакувати в напрямку Вугледара, але спроба була безуспішною.

На Придніпровському напрямку також відбито одну ворожу атаку.

Запорізьку область окупанти атакували авіацією, скинувши три керовані авіабомби в районі Новоданилівки, а також завдали удару некерованими авіаційними ракетами по Новоандріївці та Кам’янському.

На інших напрямках ситуація залишається без особливих змін.

Звернення Президента України Володимира Зеленського

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні зазначив: “Сьогодні було вже кілька доповідей Головнокомандувача Сирського. Завжди першочергова увага – фронтовим напрямкам, передусім Донеччині. Найбільше російських штурмів саме там. Я дякую всім нашим підрозділам – кожному солдату і командиру, які тримають фронт, які захищають наші позиції, які знищують окупанта. Ми робимо все, щоб дати нашим воїнам необхідну зброю, необхідне посилення.

І саме в цьому контексті нам, безперечно, важливо, щоб партнери прибрали бар’єри, які заважають нам послаблювати російські позиції саме так, як цього потребує хід війни. Далекобійність для наших сил – це відповідь на всі найбільш важливі, на всі найбільш стратегічні питання цієї війни. Сміливість наших воїнів, стійкість наших бойових бригад зараз компенсує дефіцит необхідних рішень від партнерів. Ми змогли б надійно позбавити окупанта будь-якої можливості просуватись, сіяти руїни, якби наша далекобійність була достатньою”.

Висновок автора сайту

Ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою. Українські сили продовжують давати гідну відсіч ворогу на всіх напрямках, демонструючи мужність і стійкість. Важливо, щоб міжнародні партнери продовжували підтримувати Україну, надаючи необхідну зброю та ресурси для подальшого зміцнення обороноздатності країни.

Цитата автора сайту

“Український народ продовжує героїчно боротися за свою свободу та незалежність. Кожен день на фронті – це новий виклик, але також і нова можливість для перемоги. Віримо у Збройні Сили України! Разом Ми – сила! Слава Україні!”

Джерело: football.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Артем Школьний – це видатна постать у світі журналістики та публіцистики і головний редактор сайту Головні Новини, яка відзначається своїм талантом та професіоналізмом у створенні інформаційного контенту. Вже з молодих років виявив великий інтерес до подій, що відбуваються у світі.